Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Ajánló

Több kontinensről hozza el idén az ősz ízeit a Kert Bisztró

Kert Bisztró
Mézzel és naranccsal lakozott vaddisznó oldalas, atlanti óceáni tőkehal filé csőben sült édesburgonyával, füstölt zeller steak és yuzu zselével töltött vietnámi csokoládé mousse – csak néhány a Kert Bisztró megújult, őszi kínálatából, amit Galgóczi Gábor séf tervezett. A magát világutazó, családbarát étteremnek valló vendéglőben a hazai és a több kontinensről válogatott, szezonális alapanyagok ötvözésével az évszakot új perspektívából fedezhetik fel a vendégek.

Az ősfákkal körbeölelt zuglói családi étterem egyben maximalista műhelykonyha is, ahol Galgóczi Gábor séf ügyel arra, hogy kötetlen, érthető ételek kerüljenek a vendégek asztalára, miközben a legegyszerűbb hozzávalókból is vibráló színeket és ízeket hoznak elő. Gábor két évtizedes szakmai tapasztalatával, a Kert Bisztróban a kedvelt magyar összetevők mellett bátran nyúlnak bármely kontinens alapanyagához, legyen az ausztrál bárány, ír vagy japán marha, földközi tengeri kardhal vagy kanadai homár. Céljuk, hogy az izgalmas fogások megfelelő kombinálásával a család minden tagja, a gyerekektől a nagyszülőkig, találjon kedvére valót.

Kert Bisztró, az ősfákkal körbeölelt zuglói családi étterem. / Fotó: Kert Bisztró
Kert Bisztró, az ősfákkal körbeölelt zuglói családi étterem. / Fotó: Kert Bisztró

Ezt a megközelítést tükrözi az őszi évszakhoz frissült étlap, amin az előételtől a desszertig számos szezonális, hazai és nemzetközi fűszeren, zöldségen, hús és halételen alapulnak a fogások. A kreatív munka eredményeként egy helyen megtalálható a rebarbara chutney-val tálalt, házilag füstölt és rostonsült hízott libamáj, a Tom Kha leves, a marokkói harissával érkező humusz, a mexikói ízesítésű bébicsirke, a rozé kacsamell sütőtök gratinnel, az atlanti óceáni tőkehal filé csőben sült édesburgonyával, a mézzel és naranccsal lakkozott vaddisznó oldalas vagy a brezírozott mangalica csülök feketekáposzta levelekkel. A nemzetközi trendeknek megfelelően a vegán étrendet követőkre is gondoltak a füstölt zeller steak összeállításánál, amit egy zöldségpecsenye lé tesz teljessé. A desszertek közül a mogyorós-kávés dacquoise, valamint a yuzu zselével töltött vietnámi csokoládé mousse hozza el leginkább az őszi hangulatot.

Atlanti óceáni tőkehal filé / Fotó: Kert Bisztró
Atlanti óceáni tőkehal filé / Fotó: Kert Bisztró

„Fontos számunkra, hogy minden fogásunk egyedi legyen, így mindegyik megvalósítása mögött egy-egy izgalmas történet bújik meg. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy folyamatosan formájuk a vendégeink ízlését, és amellett, hogy könnyen érthető ételek alkotunk, adjunk esélyt a felfedezésre is” – hangsúlyozta Galgóczi Gábor séf.

Az italok esetében ebben az időszakban a nyári közönségkedvenc rozé háttérbe szorul, és nagyobb figyelmet kapnak a vendégek részéről a testesebb vörösborok, illetve az idősebb fehérborok is. Az üdítőknél pedig a házi, gyümölcsalapú limonádék és a levendula szörp kerül előtérbe.

Hét éve Zugló gasztronómiai vonzereje a Kert Bisztró

Zugló zöldövezetében 2016-ban nyitott meg a Kert Bisztrót a mérnök házaspár Antalffy Judit és Antalffy Miklós az egykori Borház helyén, amit évtizedekkel korábban még a nagyapa üzemeltetett. Az ismét családi vállalkozásként működő étterem az indulása óta a környék meghatározó vendéglőjévé vált, ami steak house-ként és halétteremként is megállja a helyét. A bisztró egyedi karakterét a tágas kert mellett a hatalmas terasz adja, amely nyáron grillteraszként működik, a hideg idő beálltával pedig télikertként várja a látogatóit.

A Kert Bisztró csapatához 2018-ban csatlakozott Galgóczi Gábor, aki az elmúlt két évtizedben olyan helyeken bizonyította tudását, mint az Onyx, az Aszú, a Pierrot a Liberté vagy a La Perle Noire. Az étterem különleges fogásait egy 15 fős, elkötelezett és hozzáértő konyhai személyzet valósítja meg, akik közül sokan szinte a nyitás óta a csapat oszlopos tagjai. Az állandó, magas minőségre a bisztróban két sous chef figyel napi mint nap: a Franciaországban képzett Rácz Imre a Déryné étteremben szerzett többévnyi értékes tapasztalatot, Kaiser József pedig több mint 10 évet tölt el a Rosenstein vendéglő konyháján.

2016-ban nyitotta meg kapuit a Kert Bisztró. / Fotó: Kert Bisztró
2016-ban nyitotta meg kapuit a Kert Bisztró. / Fotó: Kert Bisztró

A Kert Bisztróban az évente többször megújuló étlap egy része a nagypolgári magyar konyha fogásain alapul, ahol komoly figyelmet kapnak a hazai alapanyagok. A húsok, vadak, halak jó része hazai tenyésztőtől származik, de olyan fontos hozzávalók, mint a pirospaprika, dió, zöldfűszerek, tejtermékek is magyar kismanufaktúrák termékei. Az étterem együtt halad a világtrendekkel, hogy kínálatában mindig legyen felfedeznivaló a vendégek számára. Ennek megfelelően, mindinkább előtérbe kerül az elsősorban növényeken és halételeken alapuló flexitáriánus étrend, valamint a vegán, illetve a glutén- és laktózmentes fogások is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.