A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egészséges

Így készíthetsz gyorsan házi granolát a reggelidhez

Az elmúlt években egyre népszerűbb reggelire a granola. Természetesen kapható készen is, de a legjobb ebből is a házi. Az időhiány ne tartson vissza: akár egy rohanós reggelen is gyorsan készíthetsz egy adagot. Mutatjuk, hogyan!

Hogy mi is a granola? Legegyszerűbben talán úgy fogalmazhatnánk, hogy egy felturbózott müzli, megsütve. Egy jó granola megfelelő arányban tartalmaz gabonaszemeket, gyümölcsöket és magvakat, és nincs benne cukor. Az édességét kókuszvirág nektár, agavé szirup, esetleg juharszirup vagy méz adja. Granolából sokféle kapható, sajnos a legtöbb hozzáadott cukrot, és ízfokozót tartalmaz. Ezért is érdemes otthon próbálkozni, és megsütni a saját granoládat.

Tepsiben érdemes nagyobb adagot készíteni akkor, ha van időd / Fotó: Shutterstock
Tepsiben érdemes nagyobb adagot készíteni akkor, ha van időd / Fotó: Shutterstock

Ha klasszikus, ropogós granolát szeretnél, az elkészítése 30-45 percet vesz igénybe – ennyi idő kell, míg előkészíted a hozzávalókat és a sütőben szépen megpirul minden alapanyag. A jó hír az, hogy öntöttvas serpenyőben sokkal hamarabb elkészül, így ha gyorsan szeretnél a reggeli joghurthoz vagy zabkásához házi granolát, megoldható.

Kis serpenyőben gyorsan megvan a házi granola / Fotó: Shutterstock
Kis serpenyőben gyorsan megvan a házi granola / Fotó: Shutterstock

Először a diót és/vagy más magvakat pirítsd meg közepes lángon. Ez nem tart tovább 5 percnél. Ezután mehet hozzá az édesítő és a zab. Közben folyamatosan mozgasd a serpenyőt! Amikor az összetevők gyönyörű aranybarna színben pompáznak, mehetnek bele az aszalt gyümölcsök.

Ha kihűlt, felturbózhatod olyan extra hozzávalókkal, mint a csokiforgács vagy a kókuszcsipsz.

Egy adag granola gyorsan elkészül / Fotó: Shutterstock
Egy adag granola gyorsan elkészül / Fotó: Shutterstock

Tipp:

A serpenyőben készített granolát – csakúgy, mint a sütőben készültet – jól záródó dobozban akár 3 hónapig is tárolhatod.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

NEM CSAK ZABKÁSA LEHET BELŐLE! 6 TIPP ZABOS REGGELIKHEZ>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.