Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Az elmúlt években egyre népszerűbb reggelire a granola. Természetesen kapható készen is, de a legjobb ebből is a házi. Az időhiány ne tartson vissza: akár egy rohanós reggelen is gyorsan készíthetsz egy adagot. Mutatjuk, hogyan készül a legfiomabb házi granola!

Hogy mi is a granola? Legegyszerűbben talán úgy fogalmazhatnánk, hogy egy felturbózott müzli, megsütve. Egy jó granola megfelelő arányban tartalmaz gabonaszemeket, gyümölcsöket és magvakat, és nincs benne cukor. Az édességét kókuszvirág nektár, agavé szirup, esetleg juharszirup vagy méz adja. Granolából sokféle kapható, sajnos a legtöbb hozzáadott cukrot, és ízfokozót tartalmaz. Ezért is érdemes otthon próbálkozni, és megsütni a saját granoládat.

Tepsiben érdemes nagyobb adagot készíteni akkor, ha van időd / Fotó: Shutterstock
Tepsiben érdemes nagyobb adagot készíteni akkor, ha van időd / Fotó: Shutterstock

Házi granola: így készül az egészséges reggeli

Ha klasszikus, ropogós granolát szeretnél, az elkészítése 30-45 percet vesz igénybe – ennyi idő kell, míg előkészíted a hozzávalókat és a sütőben szépen megpirul minden alapanyag. A jó hír az, hogy öntöttvas serpenyőben sokkal hamarabb elkészül, így ha gyorsan szeretnél a reggeli joghurthoz vagy zabkásához házi granolát, megoldható.

Kis serpenyőben gyorsan megvan a házi granola / Fotó: Shutterstock
Kis serpenyőben gyorsan megvan a házi granola / Fotó: Shutterstock

Először a diót és/vagy más magvakat pirítsd meg közepes lángon. Ez nem tart tovább 5 percnél. Ezután mehet hozzá az édesítő és a zab. Közben folyamatosan mozgasd a serpenyőt! Amikor az összetevők gyönyörű aranybarna színben pompáznak, mehetnek bele az aszalt gyümölcsök.

Ha kihűlt, felturbózhatod olyan extra hozzávalókkal, mint a csokiforgács vagy a kókuszcsipsz.

Egy adag granola gyorsan elkészül / Fotó: Shutterstock
Egy adag granola gyorsan elkészül / Fotó: Shutterstock

Tipp

A serpenyőben készített granolát – csakúgy, mint a sütőben készültet – jól záródó dobozban akár 3 hónapig is tárolhatod.

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.