A májgaluskához az olajon megdinszteljük a megpucolt, apróra vágott hagymát.
Egy tálban kikeverjük a kenőmájast, az apróra vágott petrezselymet, a zsemlemorzsát és az egész tojást, majd hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát. Ha sima és sűrű, nokedli állagú tésztát kaptunk, fél órára - épp, amíg a leves megfő - a hűtőbe tesszük pihenni.
Egy leveses fazékban olajat hevítünk, majd közepes hőfokon megdinszteljük rajta a megtisztított és felkockázott répákat és a zellert, valamint az apróra vágott petrezselymet, és időnként megkeverve, fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak, 1,7 liter meleg húsleves alaplével felöntjük a levest, és összeforraljuk.
Egy kisebb lábasban felforraljuk a maradék húsleves alaplét, majd evőkanál segítségével beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha szabályosabb levesbetétet szeretnénk, akkor nedves kézzel formázhatunk kisebb gombócokat a masszából. Ha feljöttek a galuskák vagy gombócok a felszínre, óvatosan tálkába szedjük, és a forró leves mellé kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az egyszerű zöldségleves házi májgaluskával
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.