A borsóleves elkészítéséhez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárga- és fehérrépát, a vöröshagymát és a karalábét. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és egy evőkanállal félreteszünk belőle a gombócokhoz.
Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd beletesszük a borsót és a petrezselymet. A zöldségeket megszórjuk liszttel, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és kaukukkfűvel, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
Közben elkészítjük a májgaluskát is. A májat lereszeljük, majd a tojással, a félretett megpirított hagymával, az áttört fokhagymával, a beáztatott és kinyomkodott zsemlével és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, amennyivel összeáll. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából. (Ha túl lágy a massza, adunk még hozzá zsemlemorzsát.) Ezután legalább 20 percig pihentetjük.
Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez adjuk a gombócokat, és további 10 percig főzzük. Eperlevéltészta illik hozzá.
Megjegyzés
Levesajánlatom a hét bármely napjára. Gyors, finom leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.