Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A Főzőiskola ínyenceknek sorozat Csokoládé című receptkötete egyszerű, könnyen követhető lépésekben mutatja be, miként varázsolhatsz asztalodra remek csokoládés finomságokat. Krémes felfújt, fondü, szorbet, hab, keksz, torta - mind-mind csokoládéból! Téged mivel lehet elcsábítani?

A könyv kitűnő ajándék minden alkalomra. A karácsonyfa alá is jó, ha kerül olvasnivaló. A léleküdítő irodalmat pedig remekül kiegészítik az igényes, szép kiállítású, praktikus szakácskönyvek.

A Főzőiskola ínyenceknek hobbiszakácsoknak és tapasztalt konyhaművészeknek is átfogó kínálatot nyújt különleges receptötletekből. A tésztában sült finomságoktól a serpenyős és az egytálételeken át a tortákig és desszertekig mindenki talál köztük kedvére valót. Az ételek elkészítését lépésről lépésre követő leírásokat számos színes fénykép illusztrálja.

Egy kis ízelítő a Csokoládé című könyvből:

Csokoládé tésztabundában

Hozzávalók 48 darabhoz:
30 dkg darabokra tört, jó minőségű étcsokoládé
2 dl zsíros tejszín
kakaópor a formázáshoz
liszt a forgatáshoz

A sörtésztához:
25 dkg finomliszt
1 evőkanál burgonya- vagy kukoricakeményítő
1 evőkanál olaj
1 csipet só
1 db tojás
2,25 dl sör
2 tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A csokoládét keverőtálba tesszük. Egy vízzel félig megtöltött edényben vizet forralunk. Ha a víz felforrt, az edényt lehúzzuk a tűzről, a keverőtálat a peremére ültetjük, úgy, hogy a tál alja ne érintkezzen közvetlenül a forró vízzel. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd levesszük az edényről. A tejszínt kis edényben forráspontig hevítjük, majd a csokoládéra öntjük, és simára keverjük. A keverőtál oldalára tapadt csokoládékrémet is a masszába kanalazzuk, majd a tálat lefedjük, hűtőbe állítjuk, míg a krém megdermed.
2. A csokoládékrémet habzsákba szedjük és 48 labdácskát nyomunk a sütőpapírra. Nem baj, ha nem sikerül tökéletes gömböket alkotnunk. A labdácskákat visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy újra megdermedjenek, majd kézzel egyforma méretű, sima golyókat formálunk belőlük. Érdemes kakaóporral behinteni a tenyerünket, hogy a massza ne ragadjon hozzá. A kész golyócskákat lefagyasztjuk.
3. A sörtésztához a lisztet a keményítővel mély tálba szitáljuk és közepébe mélyedést nyomunk. Az olajat a sóval és a tojással a mélyedésbe öntjük. A lisztet a széléről apránként beledolgozva alaposan kikeverjük, míg egyenletes, sima masszát kapunk. A sört lassan belecsorgatva, közben állandóan keverve, sima, nem túl folyékony tésztát készítünk.
4. Az olajat fritőzben vagy harmadáig megtöltött, nagyméretű, öntöttvas sütőedényben 200 fokra hevítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot hozzáadjuk, és a tojáshabot kíméletesen a sörrel kikevert tésztába forgatjuk. Két-három csokoládégolyócskát veszünk ki egyszerre a fagyasztóból, lisztben megforgatjuk, majd egy hosszú nyelű fogó segítségével a sörtésztába mártjuk. Bő, forró olajban a fánkocskákat 3-5 percig sütjük, míg finoman megbarnulnak. Ne tegyünk egyszerre túl sok golyócskát a forró olajba, mert sokat veszít a hőmérsékletéből. A kisült tésztagömböket azonnal kiemeljük, és konyhai papír törlőkendőn lecsepegtetjük. A maradék golyócskákkal hasonlóképpen járunk el. A tésztagömböket tálalás előtt megszórjuk kakaóporral. A legfinomabb melegen, nagy adag vaníliafagylalttal körítve.

Lényeges, hogy a csokoládégolyókat keményre fagyasszuk a sütés előtt. Ha van elég időnk, már előző nap előkészíthetjük, és egész éjszakára a fagyasztóba tehetjük.

Előkészítés: 80 perc + fagyasztás
Sütés: 30 perc


Meleg csokoládéhab pisztáciaöntettel

Hozzávalók 8 személyre:
18,5 dkg darabokra tört, jó minőségű étcsokoládé
15 dkg puha vaj
3,5 evőkanál kakaópor
6 db tojás
22,5 dkg kristálycukor

A pisztáciaöntethez:
2 dkg apróra vágott natúr pisztácia
2,5 dl tej
3 tojássárgája
2,5 evőkanál kristálycukor
1-2 csepp vaníliaaroma

+ párolt körteszeletek a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A pisztáciát a sütő grillfokozatán, állandóan forgatva, pár percig pirítjuk, majd konyhai robotgépben felaprítjuk. A tejet lassan forráspontig hevítjük. Ez idő alatt, keverőtálban, a tojások sárgáját a cukorral világossárga habos krémmé verjük. A tejet hozzákeverjük a tojásmasszához, átöntjük egy másik edénybe, és takaréklángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor a krém a kanalat egyenletesen bevonja, levesszük a tűzről, átszűrjük, hozzáadjuk a vaníliaaromát, belekeverjük a pisztáciát, és hidegre tesszük.
2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Nyolc darab, egyenként 1,5 dl űrtartalmú (8 x 3,5 cm) felfújtasformát kivajazunk. A csokoládét keverőtálba tesszük. Edényben vizet forralunk, majd levesszük a tűzről, a keverőtálat a peremére ráültetjük, ügyelve arra, hogy a tál ne érintkezzen közvetlenül a forró vízzel. A csokoládét a gőz fölött felolvasztjuk. A vajat fakanállal habosra keverjük, beleforgatjuk a kakaóport, majd óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét is.
3. A hat tojássárgáját 12,5 dkg cukorral addig verjük, míg a massza a kétszeresére szaporodik. Ezt is a csokoládés keverékhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral olyan kemény habbá verjük, hogy lágy csúcsokat képezzen. Három részletben óvatosan ezt is a csokoládés keverékbe forgatjuk. A masszát a formák háromnegyedéig töltjük, majd a sütőben körülbelül 25 percig sütjük, míg a hab megszilárdul. Tányérra borítjuk, a lehűtött pisztáciaöntettel körülöntjük, és a párolt körtével azonnal tálaljuk.

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 35 perc

Burgonya Csirke Csokoládé Francia konyha Halak és tenger gyümölcsei Nyári ételek Olasz konyha Partifalatok Tésztában sült finomságok Zöldségek És megjelenésre várnak az Aprósütemények, Desszertek, Édes csemegék, Egytálételek, Főtt tészták, Levesek, Mártások, Muffin, Piskóták és más sütemények, Reggeli falatok, Téli ételek, valamint a Torták és más édességek című kötetek.

LE CORDON BLEU
Főzőiskola ínyenceknek

Csokoládé

Kiadja a Vince Kiadó

Még több könyvet ajánlunk! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.