A nagyvilágban ennek is igen gazdag hagyománya van. Az olasz antipasti, a spanyol tapas, a francia canapé és bouchée mind-mind gyűjtőneve annak a rengeteg változatos ételnek, amit vendégváróként vagy előételnek fogyasztanak.
Ha jól állítjuk össze az ízeket és az alapanyagokat, főételről tulajdonképpen gondoskodnunk sem kell. Nyáresti baráti borozgatáskor vagy kártyaparti alkalmával kimondottan szerencsés, ha az előre elkészített falatkákat kötetlenül fogyaszthajuk, akkor, amikor nekünk jólesik, úgy kombinálva és azt választva, ami a legjobban ízlik. Édes, sós, zöldséges, húsos, sajtos falatok ízkavalkádja mellett semmi hiányérzetünk nem maradhat!
A Vince Kiadónál megjelent Nélkülözhetetlen vendégváró falatok című szépséges könyvben tengernyi ötletadó receptet találunk. Az olajbogyóktól a suchiig, a kebabtól a quiche-ig, a bruschettától a quesadilláig valódi ízutazást tehetünk. A minipizzák, kenyérfélék és szendvicsek is külön fejezetet kapnak, ezek elkészítése mindenkinek sikeres lesz garantáltan. A konyhában otthonosabban mozgók pedig bátran kipróbálhatják a Tex-mex, Tapas & meze vagy a Keleti ízek fejezetben található recepteket.
Desszert nélkül nem élet az élet - a gyönyörű könyv szerzői is így gondolkoztak. Így külön fejezet foglalkozik az édes semmiségekkel, pici falatkákkal. A klasszikus Sacher, habcsók, csöröge receptek mellett olyan ínyencséget is találunk, mint a kínai szerencsesüti, a mini pavlova, a sörbetgolyók, a töltött füge vagy a baklavák különféle változatai.
Valóban nélkülözhetetlen könyv!
Kiadja: Vince Kiadó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.