Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egészséges

Kiderült, mi történik, ha lenyeljük a dinnyemagot!

dinnye
Kimagozod a dinnyét evés előtt, vagy a magokkal együtt eszed? Most kiderült, melyik módszer az egészségesebb!

Dinnyeevésben kétféle ember létezik: aki gondosan kimagozza, egy késsel kipiszkálja a magokat és az, aki nem bajlódik ezzel, hanem magosul eszi a lédús, édes gyümölcsöt. A Ripost.hu utánajárt, melyik módszer az egészségesebb, és mi történik a szervezetünkkel, ha lenyeljük a dinnye apró magjait.

Kiderült, hogy a dinnyemag kifejezetten egészséges. A My Food Data oldal által szerint a rendkívül jót tesz a szervezettel, hiszen tele van fehérjével, remek ásványianyag- és vitaminforrás, és csak kevés szénhidrátot tartalmaz. Sok benne a B-vitamin, a magnézium, a kálium, a cink.

Ha te is azok közé tartozol, akik magostul fogyasztják a dinnyét, akkor ezzel nagyon sokat teszel a szíved egészségéért, viszont nyersen, egészben fogyasztva a magok többsége áthalad a szervezeteden.

De ha kiválogatod, és serpenyőben megpirítva elrágcsálod őket, nem csupán finom nassolnivaló lesz a végeredmény, de pótolod a napi magnéziumbevitel 35 százalékát is. Ezzel pedig a szervezetednek segítesz abban, hogy szabályos legyen a szívverésed, plusz a dinnyemag helyreállítja a vércukorszintedet is.

Az emésztésnek is jót tesz a dinnyemag; sőt, a zsírégetést is felpörgeti. Egyrészt úgy eltelít, hogy eszedbe sem fog jutni egyéb nassolnivaló után nézni, másrészt a benne található rostok megkönnyítik az emésztést.

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne vigyük túlzásba a fogyasztását; egy kis pohárnyi bőven elég egy napra a dinnyemagból. Ha túl sokat fogyasztasz belőle, szorulást okozhat.

Készíthetsz belőle teát is úgy, hogy fél liter vízben lassú forralással 15 percig főzöl két kanál magot.

A dinnyemag csodát tesz a bőrrel is, erről bővebben a Ripost cikkében olvashatsz.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.