A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Elkészült Debrecen város tortája! Nézzétek meg mennyire díszes és színes lett a virágkarneválra időzített pazar sütemény!

A 2018-as virágkarneválra több helyi kézműves cukrász, egy mézeskalácsos népi iparművész és egy séf közösen megalkotta Debrecen város tortáját, ami a mézes-mázas nevet kapta - adta hírül az MTI. A torta, a több mint 200 éves debreceni cukrászat hagyományát öregbítve, több mint egyéves munkával, a helyi cukrászok együttműködésének eredményeként született meg. A finomság már kapható a város hat cukrászdájában és egy belvárosi étteremben.

fotó: C.Kiss Ilona
fotó: C.Kiss Ilona

"A mézes-mázas kínálatába más cukrászdák is bekapcsolódhatnak, ha vállalják, hogy a kidolgozott receptúra szerint készítik el az édességet" - mondta Széles Diana, turisztikáért felelős alpolgármester.

fotó: C.Kiss Ilona
fotó: C.Kiss Ilona

Az alapreceptet megalkotó Balogh István, a Hajdú-Bihar Megyei Cukrász Ipartestület elnöke és Radics László debreceni mézeskalácsos népi iparművész azt emelte ki, hogy Debrecen tortájának a tésztájában a méz, a csillagánizs, a fahéj és a szegfűszeg a helyi mézeskalácsos hagyománytisztelet jegyében vált meghatározóvá. Ehhez a ribizli könnyedsége és a karamellréteg pazar kombinációja társul. A város tortája ugyanakkor a modern cukrászat irányelveit is követi a mousse krémmel és a fehércsoki ganache-sal.
 

fotó: C.Kiss Ilona
fotó: C.Kiss Ilona

De megszületett Debrecen koktélja is, ami a helyi kistermelőktől vásárolt mézzel, chilivel és ehető virággal kombinálva készült.

fotó: C.Kiss Ilona
fotó: C.Kiss Ilona

AZ ORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA 2018-BAN >>>

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.