A 2018-as virágkarneválra több helyi kézműves cukrász, egy mézeskalácsos népi iparművész és egy séf közösen megalkotta Debrecen város tortáját, ami a mézes-mázas nevet kapta - adta hírül az MTI. A torta, a több mint 200 éves debreceni cukrászat hagyományát öregbítve, több mint egyéves munkával, a helyi cukrászok együttműködésének eredményeként született meg. A finomság már kapható a város hat cukrászdájában és egy belvárosi étteremben.
"A mézes-mázas kínálatába más cukrászdák is bekapcsolódhatnak, ha vállalják, hogy a kidolgozott receptúra szerint készítik el az édességet" - mondta Széles Diana, turisztikáért felelős alpolgármester.
Az alapreceptet megalkotó Balogh István, a Hajdú-Bihar Megyei Cukrász Ipartestület elnöke és Radics László debreceni mézeskalácsos népi iparművész azt emelte ki, hogy Debrecen tortájának a tésztájában a méz, a csillagánizs, a fahéj és a szegfűszeg a helyi mézeskalácsos hagyománytisztelet jegyében vált meghatározóvá. Ehhez a ribizli könnyedsége és a karamellréteg pazar kombinációja társul. A város tortája ugyanakkor a modern cukrászat irányelveit is követi a mousse krémmel és a fehércsoki ganache-sal.
De megszületett Debrecen koktélja is, ami a helyi kistermelőktől vásárolt mézzel, chilivel és ehető virággal kombinálva készült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.