Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Az ajvár a szerbek életében legalább annyira fontos szerepet tölt be, mint a magyaroknál az Erős Pista. Főként húsételek mellé szokták kínálni, de mártogatósnak is jó, és sokféle ételt ízesíthetünk vele. 

Csípős és csemege típusú ajvárok találhatók leginkább a boltokban, értelemszerűen az előbbi kicsit tüzesebb. A heti teszt során ezeket most egy kalap alá vettük, megvettünk mindent, amin megláttuk az ajvár feliratot. Hét különböző termék, melyek vizsgálata során leginkább a paprikás-padlizsános ízt figyeltük. Tisztán és hússal is kóstoltuk őket, hogy minél teljesebb legyen az élmény.

ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>>
Podravka – csípős

Illatában tisztán érezni a paprikát, de például a padlizsánt csak egy-egy pillanatig. Extra pépesre darálták, így különösen könnyen kenhető. Kóstolva a paprikás élmény duplázódik, tisztán megkapjuk az arcunkba. A csípősség annyira nem fickós, picit próbálkozik, de nem nagy kaland. A paradicsom is éledezik, de a nagyúr végig a paprika. Olajossága nincs elbaltázva, pont annyira olajos, amennyire kell.

Adatok: 350 gramm, paprika 76%, padlizsán 12%, paradicsom 2,6%, csípős paprika 1%, 429 Ft

BIZARR CSIPSZEKET TESZTELTÜNK! MELYIK A JOBB, A LÁNGOSOS VAGY A SÜLTCSIRKÉS? >>>
DoOra

Az illata visszafogott. Ránézésre a felülete kissé matt, ami arra enged következtetni, hogy nincs szétlocsolva olajjal. Kóstolva intenzívebb zöldséges élményt nyújt, mivel a paprika mellett érezhetően megjelenik a hagyma és a paradicsom jellegzetes ízvilága, annak ellenére, hogy a hozzávalók között ezek nem szerepelnek. Fűszeressége tökéletes, mivel a bors szinte minden falatot szolid kontroll alatt tart. Ez annyira nem tisztán paprikás ajvár, kicsit a vegyes zöldséges irányba tolódik.

Adatok: 350 gramm, paprika 83%, padlizsán 5%, 659 Ft

TESZTELTÜK GYEREKKORUNK KEDVENCÉT: EZEK A LEGJOBB SÓS KUKORICA KUKIK! >>>
Natureta

Illatában a paprika és a padlizsán árnyékában találunk egy füstös beütést. Nem brutálisan heves, de érezni rajta. Az olajjal nem spóroltak, mivel szinte magától elterül a tányéron, ha kiöntjük. Kóstolva a felfoghatatlanul kevés csilipaprikát is megtaláljuk. A padlizsán ízre erősödik, míg a paprika szolidabb lesz. A hagyma annyira nem kapott ebben szerepet, alig érezni.

Adatok: 190 gramm, paprika 80%, padlizsán 6%, chilipaprika por 0,05%, 379 Ft

TESZT! HOL KAPNI A LEGJOBB KAKAÓS CSIGÁT, HA NINCS IDŐNK SÜTNI? >>>
Chira

Illatra tipikus lecsóalap. Sokadik tüdőzés után azért tisztul a kép, és érezzük, hogy a paprika uralni fogja. Olajjal megborították rendesen, nem kicsit csillog a felszíne, de könnyen is kenhető emiatt. Kóstolva a paprika mellett a hagyma kapja a nagyobb hangsúlyt, míg a padlizsán csak utánuk következik. A fűszeressége nem túl intenzív, inkább csendesebb fajta. A csípősség nem igaz rá, egy kicsit megjelenik, de el is vész azonnal.

Adatok: 350 gramm, paprika 84,5%, padlizsán 8%, napraforgóolaj 3%, cukor 2%, pepperóni paprika 0,25%, 399 Ft

TESZT! MELYIK KONZERV ŐSZIBARACKBEFŐTT AZ, AMELYIKKEL NEM RONTJUK EL A SÜTINKET? >>>
Vecon

Az illata vegyes. A paprika mellett érezni egészen sok hagymát, és ami még inkább érdekes, hogy savanykásnak is hat. Kóstolva marad a picit arcrángató beütés, ami nem feltétlen kellemes a sokadik falat után. A paprika íze korrekt, a padlizsán sehol nincs, de van hagyma. Csípőssége egy csöppnyi van, de ennek sokszorosát is elbírja még a legérzékenyebb szűzszáj is.

Adatok: 550 gramm, paprika 84%, padlizsán 7,3%, olaj 4%, cukor 2%, só 1%, fokhagyma 0,5%, fefferoni 1%, ecetsav 0,2%, 769 Ft

A LEGDRÁGÁBB VOLT A LEGPOCSÉKABB! HAMBURGEREKET KÓSTOLTUNK A SZIGETEN >>>
Balance Food

A színe alapján kilóg a sorból, mivel egészen sötét árnyalatot kapott, közel nem olyan élénk, mint a többi példány. Az illata elsőre megzavarta a csapatot, mert inkább BBQ-szószra hajaz, mint paprikakrémre. Szorosan ott van a paprika mellett a paradicsom, ami kicsit megtévesztő. Kóstolva picit erős, ami idővel még fokozódik is. A paradicsom íze minden falatnál jelen van, és kissé hatástalanítja a paprika egyeduralmát. A padlizsán beköszönő elem ebben csupán, alig érezni az ízét. A hagyma nagyon csendes és visszafogott, azaz randira tökéletes.

Adatok: 300 gramm, nincs %-os részletezés, 515 Ft

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL! >>>
Podravka – kockás

A legtöbb bolt polcán a Podravka duplán szerepel az ajvár keresőszó alatt. Ennek a köntöse kicsit más, a kupakja például a piros-fehér kockás abroszt hivatott megidézni. Az összetevőit elnézve látjuk, hogy teljesen különbözik a két receptúra. Az illatában a paprika mellett csak egy kis padlizsánt találunk. Kóstolva kiderül, hogy ez tényleg erős. Sokkal jobban alánk fűt, mint bármelyik másik termék a mezőnyből. A csípősség uralja, aminek annyi hátránya van, hogy csak a paprikát érezzük és tüzet. Állagra kellően krémes és könnyen kezelhető.

Adatok: 350 gramm, paprika 82%, padlizsán 7%, csípős paprika 2%, 899 Ft

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>>
Ítélet

Kiütéssel győzött a Podravka. Mind a csípős, mind a kicsit csípős szekcióban nyert. Közvetlen mögöttük a Natureta végzett, melynek speciális képessége, hogy az íze erőteljesen fokozódik, ahogy többet lapátolunk befelé.

Az egyetlen tékozló fiú a mezőnyben a Balance Food és az ő nagyon paradicsomos ajvárja. Nem rossz, de tényleg a BBQ irányába mozdul, ami összezavarja az embert.

Igazi bukás ezen a héten nincs, a Vecon utolsó helye azzal magyarázható, hogy a savanykás ízvilág nem feltétlenül mindenki kedvence. Cserébe viszont egy féltalicskányi hagymát ad, ami sokaknak imponálhat.

Toplista:

1. Podravka kockás
2. Podravka
3. Natureta
4. DoOra
5. Balance Food
6. Chira
7. Vecon

Ajvár egyszerűen >>>
Csevap ajvárral >>>
Könnyed ajvár >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.