Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mindig is vágytam arra, hogy különleges háziasszony legyek. Aki igenis, veszi a fáradságot, hogy kenyeret süssön a családjának, befőtteket tegyen el télire, és minden vasárnap valami finom házi süteményt rakjon az asztalra.

Való igaz, hogy én ebben nőttem fel. Természetes volt számomra, hogy a spájzban polcról polcra katonás rendben sorakoznak anyukám lekvárjai, befőttjei, szörpjei és savanyúságai. (Az összes osztálytársam nálunk lógott suli után, és tény, hogy nem egyszer - disznó módon leveses kanalakkal a kezünkben - garázdálkodtunk az eper- és a sárgabarack lekvárok magasságában...)

Kenyérsütésben mondjuk egészen jó lettem, ugyanis Ká mamájától fél éve kaptunk egy kenyérsütő gépet, amivel közel 60 kenyeret sütöttem már, és csak kettő lett ehetetlen. Az alapreceptből kiindulva ügyeskedek, mindenféle zöldségeket, fűszereket, magokat szórok be a gépbe, aztán kíváncsian várom az eredményt.

Kapros kenyeret még nem csináltam, pedig Ká odavan a kaporért. Mondjuk én is. Néhány hete ültettem is egy kis cserépbe, hogy mindig kéznél legyen a konyhában, és rendesen meg is nőtt, ahogy ezt egy kapornak illik. Persze zsenge még szegény, de azért finoman nyirbálom, hátha megerősödik és akkor lesz nagy kaporparádé: kaporleves, kaporszósz, kapros-túrós süti, és kapros nemtudommi.



Nekiláttam a kapros kenyér összeállításának: 425 ml víz, 3,5 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 600 g liszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 mokkáskanál bors, 1 teáskanál salátafűszer, 2-3 evőkanál apróra vágott kapor (szárított is lehet) A helyzet az, hogy vajszívű vagyok, és sajnáltam agyonnyirbálni szegény kis óvodás korú szoba-kapromat (mert hadd erősödjön még szegény, nem?), így javarészt szárított kaprot használtam.

Két órával később a szobába áramló illatfelhő nem engedett megfeledkezni a konyhában zajló folyamatokról, így kissé ziláltan "csak nem járt le mááááris az idő?"- felkiáltással kirohantam. Ká már a konyhában skubizott, hogy vajon mit sütök, aminek ilyen jó illata van. Kiborítottam a formából a forró, ropogós, kapros kenyerünket, és várakozón Ká-ra néztem, aki csak ennyit tudott kinyögni:
- Huúh, Mirza, muszáj megvárni, amíg kihűl?

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.