Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Brigi és én gyermekkorunk óta barátnők vagyunk. Pontosabban hat éves korunk óta, ugyanis általános iskolában az osztály utolsó padjában ismerkedtünk meg. Azóta felnőttünk, neki férje és tündéri gyerekei lettek, én pedig igyekszem a nyomdokaiba lépni. Persze alapjaiban ugyanolyanok maradtunk. Két szószátyár a hátsó padból.

Valójában mindig úgy terveztük, hogy majd ha "nagyok" leszünk, egyszerre alapítunk családot. De az élet ennél kiszámíthatatlanabb. Brigi sokkal korábban megtalálta Pedro személyében az igazit. (Nem tudom, Ká hol tekergett akkoriban!) Már akkor is csodáltam őket. Nem csak a kapcsolatukért, hanem amiért olyan szép otthont tudtak varázsolni maguknak: napsárga falak, egymással a legapróbb részletig harmonizáló függönyök, szőnyegek, bútorok és zöld növények. No és a hihetetlen finom vacsorákért, fergeteges társasozásokért, borozásokért, hajnalig tartó beszélgetésekért és a röhögésekbe fúló sztorizásokért, amelyekben nagyon sokszor részem volt!

Brigivel már gyermekkorunkban is varrtunk. Miközben más lányok az öltözködéssel és a fiúkkal voltak elfoglalva, mi a játszótéren, a padon varrogattunk, és az élet nagy dolgairól beszélgettünk. Na jó, a fiúkról is, de akkoriban annyira bénák voltunk mindketten, hogy nem sokan vettek tudomást rólunk. Ezt nevezik későn érő típusnak, nem igaz? :-) Anyukám erre mindig azt mondta, hogy lesz ez még másképp is... és igaza lett, de ezt akkoriban még nem tudhattuk. Így maradt a plátói szerelem és a várakozás. No és a varrás, amibe Brigi azóta úgy belejött, hogy tátva marad a szám, amikor a képeire nézek.

Az a vicc, hogy még nem is mondhatnám türelmes embernek. Dupla oroszlánként nagyon is öntörvényű, határozott és akaratos. Ha őszinte akarok lenni, nem is értem, hogy képes egy-egy ilyen nagy és aprólékos képet kivarrni. Mert ezek közel egy év alatt készülnek ám el, és olyan sok színárnyalattal, hogy az ember csak ránéz a cérnahalomra, és máris a nyugtatóért kell nyúlnia. Persze ettől (is) olyan szép és meleg az otthonuk, amilyet az ember csak ritkán lát.

Briginek és Pedrónak ikreik vannak: Heni és Balázs. Ká és én Miss Henriettnek és Balázs úrfinak hívjuk őket, és nagyon a szívünkhöz nőttek. A születésnapjuk külön említést érdemel, mivel Anyák napján születtek. Van ennél szebb ajándék egy anyukának? Ugye, nincs. És még valami. Ká és én aznap ismerkedtünk meg egymással, így a reggelig tartó beszélgetésből azonnal a kórházba rohantam. A babák természetes módon, makkegészségesen jöttek a világra, és szakasztott úgy néznek ki, mint a szüleik.

A barátnőm remekül főz. Régebben, amikor még a zacskós leves elkészítése is problémát jelentett számomra, csodálattal néztem, milyen könnyedén készít el olyan vacsorákat, amely után mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. Ezúttal Carbonara-t készített. Hozzávalók: 1 csomag spagetti, 4 pohár tejföl, 3 csomag bacon (húsos!), 10 gerezd fokhagyma. Elkészítés: Megfőzzük a spagettit. Összevágjuk a szalonnát, és olaj nélkül picit megpirítjuk, majd a tésztába keverjük a tejföllel és az áttört fokhagymával együtt. Az eredeti recept tejszínnel készül, de így sokkal könnyebb lesz. Hihetetlen finom!

A desszert Tiramisu volt. Hozzávalók: 50 dkg Mascarpone sajt, 50 dkg babapiskóta, 4 tojás, 15 dkg porcukor, 8 adag kávé lefőzve és cukorral ízesítve, fahéj, 1/2 csomag étkezési zselatin, kakaópor
Elkészítés:
0. Lefőzzük és megízesítjük a kávét.
1. A 4 tojássárgát a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 1 csipet sót, majd a Mascarponét, végül fahéjat ízlés szerint.
2. A 4 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
3. Összekeverjük a Mascarponés masszát a kemény tojásfehérjékkel.
4. Felforralunk 7 cl vizet, belekeverjük a zselatint, majd folyamatos kevergetés közben kicsit lehűtjük, és a masszához keverjük.
5. Előveszünk egy szögletes edényt (jénait). A babapiskótákat kávéba mártjuk, majd egymás mellé a tál aljába tesszük. A kész sorra ráöntjük a krémünk 1/3-át.
6. Újabb réteg kávéba mártogatott babapiskótát teszünk le sorban, majd rájuk öntjük a krém következő 1/3-át.
7. Lepakoljuk a kávéba mártott harmadik piskótasort és beterítjük a maradék 1/3 krémmel.
8. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap tálalás előtt kakaóporral egyenletesen megszórjuk.

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.