Az avokádókat félbevágjuk a mag mentén, a kés pengéjét a magba ütjük, és a pengét elforgatva a magot kivesszük. Az avokádó húsát egy kanál segítségével kikanalazzuk (a héjat félretehetjük, akár ebben is tálalhatjuk az elkészült guacamolét) egy keverőtálba, és sózzuk, borsozzuk.
A lime-ot félbevágjuk, és a levét rányomjuk az avokádóra, ezzel megakadályozzuk , hogy megbarnuljon a kivájt hús. Az egészet pépesítjük egy villa segítségével.
A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A csilit felszeleteljük, és ezt is apró kockákra vágjuk. A paradicsomot félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk.
Az avokádós alaphoz adjuk a feldarabolt hozzávalókat, ha szükséges, facsarunk még rá lime-levet. Végül az apróra vágott petrezselymet is hozzákeverjük, és el is készült ez az isteni mexikói előétel, vendégváró vagy reggeli krém.
Fogyaszthatjuk tortillacsipsszel, vagy kenhetjük kenyérre, bármelyik verziót választjuk, nem lövünk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.