Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Morzsáló (blog)

2010. aug. 8. Eclipse - avagy: újra tarolnak a vámpírok

Végre-valahára meg tudtam nézni az Alkonyat harmadik részét, amelynek a könyv verzióját már rongyosra olvastam. Stephenie Meyer és a film szereplői, valamint az új rendező ezúttal sem okoztak csalódást: maximum annyiban, hogy szívesen néztem volna még tovább...:-)

A történet szerint keményen kiélesedik a Bella, Jacob és Edward közötti háromszög, amely nem könnyíti meg a lány életét. Bella nem tud, és nem is akar választani a Nap és a Hold között. Az egyikbe halálosan szerelmes, a másik melege nélkül viszont nem tud élni...

Jacob, Bella és Edward
Jacob, Bella és Edward

Igen ám, de titokzatos gyilkosok ólálkodnak Seattle környékén, és senki sem tudja mire vélni az egyre növekvő eltűnések és halálos áldozatok számát? Pontosabban senki, csak a vámpírok. Cullenék tudják, hogy valaki újszülött vámpír-hadsereget épít, de hogy ki ellen - az talány. Egy darabig, legalábbis, amíg el nem tűnnek Bella holmijai...

Cullenék - Victoriára vadászva
Cullenék - Victoriára vadászva

A film az előző részekhez képest kevésbé romantikus, sokkal inkább akciódus (látszik, hogy férfi rendezte) :-), de ez természetesen nem vesz el a színéből. A harcos jelenetek lenyűgözőek, az ember nyúlna a távirányítóért, hogy még egyszer megnézhesse...
Összességében nagyon nagy élmény volt a film (én még sokszor meg fogom nézni), minden Twilight rajongónak melegen ajánlom! :-)

-------------------------------------------------------------------------------------

... és, hogy ne okozzak azoknak se csalódást, akiket nem érdekelnek a vámpírok, és akik nem Alkonyat-rajongók, azoknak szeretettel küldöm az alábbi recepteket (amiket megígértem a múlt héten).

Vajas pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 nagy csipet só, 1 kávéskanál cukor, 1 dl tej, 1 csomag szárított élesztő, 1 kávéskanál sütőpor, 3 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl
A kenéshez: 1 tojássárgája
Elkészítés:
1.) A hozzávalókat összegyúrjuk egy mély tálban, majd lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel rácsozzuk a tetejét, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
2.) A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Sokáig sül, ilyen kis lángon 55 perc.

Vajas pogácsa
Vajas pogácsa

Karalábé krémleves

Hozzávalók: 5 zsenge karalábé, erőleves, 2 tömlős sajt, 2-3 evőkanál liszt, 1 csokor snidling
Elkészítés:
1.) A karalábét megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk, majd annyi erőlevessel felöntjük, ami épp elfedi.
2.) Hozzáadjuk a lisztet, krémsajtot, snidlinget, és botturmix segítségével krémesre turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzhelyre, és megrottyantjuk, hogy besűrűsödjön egy kicsit. Reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk.

Karalábé krémleves
Karalábé krémleves

Brindzás-húsos rakott kel

Hozzávalók: 1 kelkáposzta, 1 zacskó fagyasztott kelbimbó, 50 dkg pulykatokány, 20 dkg Bryndza, 1 doboz tejszín, só, bors, pulykasülthöz való fűszer, 15 dkg felkockázott császár szalonna, olíva olaj
Elkészítés:
1.) A pulykahúst besózzuk, fűszerezzük, majd kevés olajon megpirítjuk.
2.) A kelleveleket megmossuk, és egy kiolajozott jénai aljára fektetjük. A kínai kelt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.
3.) A tejszínt habverővel kikeverjük a bryndzával.
4.) A húst a kellevelekre szórjuk, rá a kelbimbót, majd az egészet nyakon öntjük a tejszínes bryndzával. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd 1 órára a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

Brindzás-húsos rakott kel
Brindzás-húsos rakott kel


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.