A történet szerint keményen kiélesedik a Bella, Jacob és Edward közötti háromszög, amely nem könnyíti meg a lány életét. Bella nem tud, és nem is akar választani a Nap és a Hold között. Az egyikbe halálosan szerelmes, a másik melege nélkül viszont nem tud élni...
Igen ám, de titokzatos gyilkosok ólálkodnak Seattle környékén, és senki sem tudja mire vélni az egyre növekvő eltűnések és halálos áldozatok számát? Pontosabban senki, csak a vámpírok. Cullenék tudják, hogy valaki újszülött vámpír-hadsereget épít, de hogy ki ellen - az talány. Egy darabig, legalábbis, amíg el nem tűnnek Bella holmijai...
A film az előző részekhez képest kevésbé romantikus, sokkal inkább akciódus (látszik, hogy férfi rendezte) :-), de ez természetesen nem vesz el a színéből. A harcos jelenetek lenyűgözőek, az ember nyúlna a távirányítóért, hogy még egyszer megnézhesse...
Összességében nagyon nagy élmény volt a film (én még sokszor meg fogom nézni), minden Twilight rajongónak melegen ajánlom! :-)
-------------------------------------------------------------------------------------
... és, hogy ne okozzak azoknak se csalódást, akiket nem érdekelnek a vámpírok, és akik nem Alkonyat-rajongók, azoknak szeretettel küldöm az alábbi recepteket (amiket megígértem a múlt héten).
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 nagy csipet só, 1 kávéskanál cukor, 1 dl tej, 1 csomag szárított élesztő, 1 kávéskanál sütőpor, 3 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl
A kenéshez: 1 tojássárgája
Elkészítés:
1.) A hozzávalókat összegyúrjuk egy mély tálban, majd lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel rácsozzuk a tetejét, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
2.) A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Sokáig sül, ilyen kis lángon 55 perc.
Hozzávalók: 5 zsenge karalábé, erőleves, 2 tömlős sajt, 2-3 evőkanál liszt, 1 csokor snidling
Elkészítés:
1.) A karalábét megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk, majd annyi erőlevessel felöntjük, ami épp elfedi.
2.) Hozzáadjuk a lisztet, krémsajtot, snidlinget, és botturmix segítségével krémesre turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzhelyre, és megrottyantjuk, hogy besűrűsödjön egy kicsit. Reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk.
Hozzávalók: 1 kelkáposzta, 1 zacskó fagyasztott kelbimbó, 50 dkg pulykatokány, 20 dkg Bryndza, 1 doboz tejszín, só, bors, pulykasülthöz való fűszer, 15 dkg felkockázott császár szalonna, olíva olaj
Elkészítés:
1.) A pulykahúst besózzuk, fűszerezzük, majd kevés olajon megpirítjuk.
2.) A kelleveleket megmossuk, és egy kiolajozott jénai aljára fektetjük. A kínai kelt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.
3.) A tejszínt habverővel kikeverjük a bryndzával.
4.) A húst a kellevelekre szórjuk, rá a kelbimbót, majd az egészet nyakon öntjük a tejszínes bryndzával. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd 1 órára a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.