Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mindig is nagyon szerettem a zenés filmeket, különösen az olyan időtálló darabokat, mint amilyen például a Grease, a Hair vagy a Flashdance.

... és ez az a pont, amikor meg kell említenem a Tokyo Pop című filmet, amely műfajában szerintem 1988 legnagyobb alkotása volt. Nyolcadikos voltam, talán elsős gimis, mire a film hozzánk ért, és emlékszem, miután megnéztem az akkor nagyon menőnek számító Olimpia moziban, és hazafelé ballagtam Kelenföldi városközponttól, rögtön rövidhaú, nagyszájú, szőke rocksztár akartam lenni... akár Tokióban.

Carrie Hamilton & Yutaka Tadokoro
Carrie Hamilton & Yutaka Tadokoro

A történet szerint Wendy, a dögös és bevállalós amerikai punk-rocker lány levelet kap Japánból, egy barátnőjétől, miszerint érdemes lenne Tokióban szerencsét próbálnia, és egyedi stílusával betörni a japán zenei életbe... a főszereplő a bájos Carrie Hamilton (akiről ma tudtam meg enyhe sokkot kapva, hogy 2002-ben, 38 évesen tragikus módon elhunyt), aki magas, baba arcú, nagyon szőke, és nagyon nem japán, de azért lehetőségeihez mérten igyekszik beilleszkedni a tőle merőben más kultúrába. Hamarosan megismerkedik egy helyi - szerintem rém helyes - wanna-be rockerrel, Hiro-val, akivel - ahogy számítani lehet rá -, egymásba szeretnek, és rövidesen a csúcsra törnek.

Nagyon vicces film, tipikus 80-as évekbeli alkotás, amelyet azonban a szereplők kisugárzása és őrült jó hangja, a remek zene és az egzotikus környezet még szerethetőbbé tesz. Nem tudom, hol lehet megvenni, letölteni (? - aki tudja, nekem is írja meg!), de mindenkinek szívből ajánlom, mert szebb lesz tőle a napja, és ahogy a bemutatóban is elhangzik: "Olykor az embernek el kell mennie olyan helyekre, ahol sohasem járt, hogy megtudja, ki is valójában..."

Mióta a neten véletlenül (na jó, nem véletlenül) rábukkantam erre a dalra, vagy tizenötször meghallgattam, és nem tudok betelni vele. Persze van még több száz, inkább ezer kedvencem, ezért vigyáznom kell, hogy mennyire "kattanok" rá a keresgélésre, mert aztán gyorsan rám találnak a hajnali órák.

És akkor egy kis gasztronómia - bár ha elég jó filmeket választunk ebédidőben, simán elfelejtjük, hogy enni kéne valamit...

Szóval, a héten kinyitott a főzelékgyár. Mivel a zöldséges standok tele vannak szebbnél szebb tökökkel, borsóval, brokkolival, gondoltam, végig esszük valamennyit... és bár főzeléket főzni talán mindenki tud, IGAZÁN JÓ FŐZELÉKET csak kevesen...

Tökfőzelék grillkolbásszal

Hozzávalók: 1 nagyobb vöröshagyma, olaj, 1 nagyobb tök, 1 csokor friss kapor, só, 3 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, pirospaprika
Elkészítés:
1.) A tököt lehéjazzuk, megmossuk, félbevágjuk, a magházát kivájjuk, majd a tököt lereszeljük.
2.) A megpucolt, felkokázott hagymát egy fazékban kevés olajon üvegesre pirítunk, majd rárakjuk a legyalult tököt, és a felaprított kaprot, és a saját levében, picit megsózva puhára főzzük néhány perc alatt.
3.) A lisztet pici vízben simára keverjük, majd csomómentesen hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát, és ha puha már a tök, szépen hozzákeverjük. Néhány percig takarék lángon keverjük, vigyázva, össze ne ugorjon a tejföl, majd azonnal tálaljuk.
4.) A grillkolbászt minimális olajon serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, vagy grillsütőben megsütjük, ezzel tálaljuk a tökfőzeléket.

Tökfőzelék grillkolbásszal
Tökfőzelék grillkolbásszal
Brokkolis zöldborsófőzelék pirított csirkehússal

Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 30 dkg brokkoli, 30 dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, liszt, tej, bio ételízesítő, só, csirkemell, bio csirkefűszer, olaj, nagy csipet kurkuma
Elkészítés:
1.) A zöldborsót megtisztítuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a borsót és a brokkolit, fedő alatt, pici vízzel puhára pároljuk
2.) Sózzuk (pici cukor is mehet bele), megszóruk finomra vágott petrezselyemmel, liszttel meghintjük, majd felöntjük tejjel, és 3-4 percig főzzük. Végül beletesszük a kurkumát, szép sárga és illatos lesz tőle az egész.
3.) A csirkemellet felaprítjuk, és kevés olajon, sóval, csirke fűszerrel megszórva pirosra pirítjuk, majd a főzelékkel együtt tálaljuk.

Brokkolis zöldborsófőzelék pirított csirkehússal
Brokkolis zöldborsófőzelék pirított csirkehússal

Végül pedig egy rétes receptet szeretnék megosztani veletek. A fotóm nem lett szenzációs, mentségére szóljon, hogy a fotósom a süteménnyel tömte magát, így nekem kellett gépet ragadnom. De a recept tuti jó, kb. 12 perc összerakni a 2 rúd rétest, és nagyon-nagyon finom lesz, megígérem.

Meggyes-almás-kókuszos rétes

Hozzávalók: 1 csomag réteslap (8 lapos), 2 üveg meggy, 4 édes alma, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag mazsola, 4 evőkanál kókuszreszelék, porcukor, olíva olaj, zsemlemorzsa
Elkészítés:
1.) 4-4 réteslapot kiterítünk egy-egy konyharuhára, és minden lapot olajjal megcsepegtetünk (nekem van egy olaj spriccnim) a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
2.) A meggyet lecsepegtetjük, az almát lereszeljük, megszórjuk porcukorral, kókusszal, mazsolával, vaníliás cukorral, majd alaposan összekeverjük, és az időközben keletkezett levét leöntjük.
3.) A tölteléket fele-fele arányban a lapokra kanalazzuk, és mindkét rudat feltekerjük (jó kövérek lesznek), megolajozzuk, és a sütőben pirosra sütjük őket. Mivel sok a töltelék, a sütési idő is sok lesz, legalább 30 perc, de akár 45!

Meggyes-almás-kókuszos rétes
Meggyes-almás-kókuszos rétes

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.