Dödölle - az eredeti recept
Vadasmártás sertéscombbal
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta
Vadas marha
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Az eredeti Baklava
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Mirinda-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Amerikai almás pite sós karamellel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Napi praktika: így nem esik össze a piskóta

A legpuhább piskóta alaprecept
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Íme, így nem esik össze a piskóta.

Ha azt szeretnéd, hogy a piskótád tökéletesen sikerüljön, akkor mutatunk egy szuper trükköt, amelynek segítségével garantáltan szép, magas lesz a piskótatészta, és nem fog összeesni.

TIPP: Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyod. Támaszd ki egy hurkapálca-darabbal!

Próbáld ki bevált piskóta alapreceptünket. Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és tökéletes lesz a piskóta.

Piskóta alapreceptje

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

Elkészítése:

A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.

Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.

A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).

Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.

A piskótatésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

AJÁNLJUK MÉG:

NAPI PRAKTIKA: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS REMEGŐS A DARAGALUSKA>>>

NAPI PRAKTIKA: ÍGY NEM FOG KIFOLYNI A RÁNTOTT SAJT>>>

NAPI PRAKTIKA: ÍGY LESZ SELYMES A PAPRIKÁS CSIRKE SZAFTJA>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.