Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mennyeien finom, kissé ropogós és szuperegyszerű elkészíteni, csak egyetlen probléma van vele, nem lehet abbahagyni. 

Szerencsére idén cukkiniből nincs hiány, csak az a kérdés mit főzzünk belőle? Levest, tésztát, töltsük meg vagy rántsuk ki? Mi lenne akkor, ha most csak egyszerűen megsütnénk, persze előtte van még egy kis dolgunk vele.

A parmezános cukkinit végtelenül egyszerű elkészíteni / Fotó: Shutterstock
A parmezános cukkinit végtelenül egyszerű elkészíteni / Fotó: Shutterstock

Készítsd elő!

Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröld szárazra a zöldséget. Vágd le mindkét végét és már szeletelheted is. De nézzük részletesen a receptet és az elkészítés lépéseit!

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • fokhagymapor
  • só és bors
  • 1-2 db cukkini
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal és a fokhagymaporral.
  2. A cukkini szeleteket jól beleforgatjuk a fűszeres olajba, majd a korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szépen egymás mellé.
  3. Ezután megszórjuk a cukkini tetejét a parmezánnal, majd 220 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.
  4. Magában is nagyon finom, de készíthetünk mellé például egy zöldfűszeres joghurtos mártást is. És mivel a parmezános cukkini pillanatok alatt elfogy, ezért akár süthetjük is a következő adagot.

Ezt tudtad a cukkiniről?

A cukkinit a gasztronómiában zöldségként kezelik, azonban tudni kell róla, hogy botanikai szempontból valójában gyümölcs. És azt tudtad, hogy a cukkini akár az egyméteres hosszúságot is elérheti, de mi általában éretlenül szüreteljük, amikor még csak 15-25 centiméteres. Ez nem véletlen, hiszen a cukkini ilyenkor még finom, gyenge, ezért isteni finom ételek készíthetőek belőle.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.