Az alap fagyiízek, mint a csokoládé és a vanília sosem mennek ki a divatból, azonban érdemes megkóstolni a hagyományostól eltérő, különleges, új ízeket is, ugyanis meglepő finomságokra akadhatunk.
Hamarosan itt a nyár és ezzel beindul a fagyiszezon is. Nemcsak az árusoknál és a strandon lehet jégkrémet venni, hanem mi magunk is elkészíthetjük a nyalánkságot otthon. Nem kell megijedni, ha még sosem próbáltunk házilag fagyit készíteni, vagy nincs otthon fagyigépünk, ugyanis enélkül is kipróbálhatjuk. Ha pedig szeretjük a popcornt, válasszuk a pofonegyszerű popcornfagyit, amihez néhány alapanyag, egy turmixgép és egy lábas kell!
A popcornfagyi hozzávalói:
1 csomag popcorn
6 dl tej
1 evőkanál vaj
20 dkg cukor
20 dkg tejpor
4 dl zsíros tejszín
Elkészítés:
A csomagoláson szereplő útmutatás szerint kipattogtatjuk a kukoricát.
A popcornt még melegen beletesszük egy turmixgépbe, majd felöntjük a tej egy részével (4 dl), és hozzáadjuk az egy evőkanál vajat. Sűrű, krémszerű masszává turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet (2 dl) és további egy percig turmixoljuk.
A kész masszát átszűrjük és beleöntjük egy lábasba.
Hozzáadjuk a cukrot, és bekapcsoljuk a lábas alatt a tűzhelyet. Amint felmelegedett, hozzáadjuk a tejport és a zsíros tejszínt.
Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
Forrástól számított egy-két percig kevergetve főzzük, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet és még pár percig kevergetve hűtjük.
Áttöltjük egy olyan edénybe, amely fagyasztható.
Ha kihűlt a massza, egy egész napra a fagyasztóba tesszük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.