Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
PR

Igazi színkavalkád! Egyszerű majonézes tésztasaláta zöldségekkel

A majonézes tésztasaláta kapásból két dolog miatt is egy nagyon jó választás; villámgyorsan varázsolhatsz vele egy könnyű, ám mégis laktató főételt, na meg a hozzávalókat is kedvedre variálhatod. Minél többféle zöldség kerül bele, annál színesebb és finomabb lesz.

Nem árt előre elkészítened, hiszen csak előnyére válik, ha néhány órát pihenteted a hűtőben a tálalás előtt. Sült, vagy grillezett húsokkal is nyugodtan kínálhatod, ám önmagában is simán megállja a helyét. Következő receptvideónkban megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt az istenien finom majonézes tésztasalátát, amiből garantáljuk, hogy mindenki repetázni fog.

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 25 dkg szarvacskatészta
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 30 dkg fejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 3 ek. mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citromlé
  • petrezselyem

Elkészítés:

  1. A répát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
  2. A zöldborsót roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Hagyjuk őket kihűlni.
  3. A tésztát kifőzzük a csomagoláson leírtak szerint, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  4. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk.
  5. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a meghámozott, finomra vágott fokhagymával és ízesítjük 1-2 ek. citromlével és kevés sóval. Hozzáforgatjuk a zöldségeket, a tésztát, az aprított petrezselymet. Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk.

MÉG TÖBB SALÁTA RECEPT ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.