Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Vadas marha
Alapételek

Így készül az eredeti Gundel-palacsinta – itt a recept, amit kerestél

A Gundel palacsinta egy ellenállhatatlan desszert, ami a rumos diókrémtől és a selymes csokiöntettől lesz igazán finom.
Fotó: Vidék íze magazin
A Gundel palacsinta nemcsak hazánkban, hanem világszerte ismert desszert, és bizony túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy igazi ízbomba. A palacsintába töltött rumos diókrém és a selymes csokoládéöntet tökéletesen kiegészíti egymást.

És akkor még a diós töltelékben található rumot, mazsolát és narancshéjat nem is említettük, pedig ezek a hozzávalók teszik igazán aromássá ezt az ellenállhatatlanul finom édességet. Ha te is kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld a Vidék íze magazin kiváló receptjét, akkor nézd meg a klasszikus Gundel palacsinta elkészítésének lépéseit!

Mutatjuk a Vidék íze magazin remek receptjét a Gundel palacsintához!

A Gundel palacsinta egy ellenállhatatlan desszert, ami a rumos diókrémtől és a selymes csokiöntettől lesz igazán finom.
A Gundel palacsinta az egyik legnépszerűbb desszertek közé tartozik
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Hozzávalók:

  • 12 normál palacsinta
  • 5 dkg vaj a pirításhoz

A töltelékhez:

  • 1,5 dl rum
  • 4 dkg mazsola
  • 2 dkg cukrozott narancshéj
  • 18 dkg dió
  • 1 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • őrölt fahéj

A csokoládémártáshoz:

  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • fél rúd vanília
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1,5 dkg liszt
  • fél dl tej

Elkészítés:

  1. Előző nap rumba áztatjuk a mazsolát és a hajszálvékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjat.
  2. Másnap ledaráljuk a diót (nem túl finomra és nem túl durvára). A tejszínt felforraljuk, hozzátesszük a diót, a cukrot, a fahéjat, a leszűrt mazsolát meg a narancshéjat, és 1-2 percig főzzük, hogy kenhető pépet kapjunk (ha szükséges, pici tejet adhatunk hozzá). 
  3. Ha kihűlt, hozzákeverjük a rum felét is. A palacsintákat megkenjük a krémmel, és felcsavarjuk, melegen tartjuk.
  4. A mártáshoz felforraljuk a tejet a 3 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A csokit gőz felett megolvasztjuk. 
  5. A tejszínből habot verünk. A tojássárgájákat kikeverjük 8 dkg cukorral, a kakaóporral, a liszttel és a pici hideg tejjel. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük vékony sugárban a forró tejet. Gőz felett besűrítjük, majd levesszük és kevergetve kihűtjük, ezután beleforgatjuk a felolvasztott csokit, a tejszínhabot és a maradék rumot. 
  6. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a megtöltött palacsinták mindkét oldalát ropogósra sütjük. Tűzálló tálra fektetjük, a felét meglocsoljuk a mártással.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.