Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Lehet, hogy egész életedben rosszul csináltad a palacsintát – ezzel a felütéssel írnak a legnagyobb gasztrooldalak a TikTokon terjedő „scrambled pancakes” receptjétől. Mi ez a trend, és miért is nem nagy újdonság ez az étel a világ ezen részén?

Amerikában (is) népszerű kicsik és nagyok körében a palacsinta. A miénknél kisebb átmérőjű, ám vastagabb tészta közkedvelt reggeli, amit juharsziruppal, gyümölcsökkel, tejszínhabbal egyaránt szívesen fogyasztanak. Nem újdonság ez a magyarok számára sem, amerikai palacsintaként sokan ismerik és szeretik hazánkban is ezt az ételt. A TikTok azonban – mint sokszor már – megkavarta a gasztrovilág állóvizét, és elkészítették a „scrambled pancake”-et, azaz az „összekavart palacsintát”. Sejted már, hogy mi lett a végeredmény? Máris mutatjuk!

Az amerikai palacsinta már a múlté, az új őrület a „scrambled pancake” / Fotó: Shutterstock
Az amerikai palacsinta már a múlté, az új őrület a „scrambled pancake” / Fotó: Shutterstock

Mi az a scramled pancake?

A „scrambled pancake”-hez a palacsintatésztát szokásos módon bekeverjük, majd szintén a szokásos módon sütni kezdjük. Ám mielőtt megfordítanánk, jól összekutyuljuk – így lesz „scramble”-d a palacsinta.

Ez minket itt Európa szíváben a kaiserschmarrnra, az eredeti osztrák császármorzsára emlékeztet. A Mindmegette receptbázisában található smarni és amerikai palacsinta alapreceptje között találunk azért különbséget: a palacsintába teszünk sütőport, a császármorzsába nem, illetve eredeti receptekben az amerikai palacsintát gyakran íróval készítik.

Trendi amerikai palacsinta

A tengerentúl azért imádják ilyen módon elkészíteni a palacsintát, mert így hamarabb átsül a tészta, és nem is kell azon aggódni, sikerül-e megfordítani a félkész palacsintát, ami végül falatnyi darabokban kerül a tányérra. Ha jól készítjük, a külseje szilárd, enyhén barna, a belseje viszont puhább, világosabb marad. A tetejére ugyanúgy kerülhet porcukor, gyümölcsök, méz, juharszirup, lekvár, vagy bármi, amit kívánunk. Sokan éppen azért szeretik a smarnira hajazó amerikai palacsintát, mert ha azt köralakban készítik, csak a tetejére jut feltét, míg ha darabosabb a tészta, az ízesítés bevonhatja az összes falatot.

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.