Amerikában (is) népszerű kicsik és nagyok körében a palacsinta. A miénknél kisebb átmérőjű, ám vastagabb tészta közkedvelt reggeli, amit juharsziruppal, gyümölcsökkel, tejszínhabbal egyaránt szívesen fogyasztanak. Nem újdonság ez a magyarok számára sem, amerikai palacsintaként sokan ismerik és szeretik hazánkban is ezt az ételt. A TikTok azonban – mint sokszor már – megkavarta a gasztrovilág állóvizét, és elkészítették a „scrambled pancake”-et, azaz az „összekavart palacsintát”. Sejted már, hogy mi lett a végeredmény? Máris mutatjuk!
A „scrambled pancake”-hez a palacsintatésztát szokásos módon bekeverjük, majd szintén a szokásos módon sütni kezdjük. Ám mielőtt megfordítanánk, jól összekutyuljuk – így lesz „scramble”-d a palacsinta.
Ez minket itt Európa szíváben a kaiserschmarrnra, az eredeti osztrák császármorzsára emlékeztet. A Mindmegette receptbázisában található smarni és amerikai palacsinta alapreceptje között találunk azért különbséget: a palacsintába teszünk sütőport, a császármorzsába nem, illetve eredeti receptekben az amerikai palacsintát gyakran íróval készítik.
A tengerentúl azért imádják ilyen módon elkészíteni a palacsintát, mert így hamarabb átsül a tészta, és nem is kell azon aggódni, sikerül-e megfordítani a félkész palacsintát, ami végül falatnyi darabokban kerül a tányérra. Ha jól készítjük, a külseje szilárd, enyhén barna, a belseje viszont puhább, világosabb marad. A tetejére ugyanúgy kerülhet porcukor, gyümölcsök, méz, juharszirup, lekvár, vagy bármi, amit kívánunk. Sokan éppen azért szeretik a smarnira hajazó amerikai palacsintát, mert ha azt köralakban készítik, csak a tetejére jut feltét, míg ha darabosabb a tészta, az ízesítés bevonhatja az összes falatot.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.