Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Ha télen is friss uborkát szeretnél enni, akkor érdemes tudni, hogy ez a népszerű zöldség hosszú hónapokon át tárolható a fagyasztóban, azonban ehhez megfelelő előkészítés szükséges.

Mielőtt lefagyasztanád az uborkát, érdemes tudni, hogy egészben nem ajánlott a mélyhűtőbe tenni, ugyanis így sokkal puhább lesz, miután kienged. Éppen ezért célszerű fagyasztás előtt felszeletelni. Természetesen az egészben fagyasztott uborkák is tökéletesen megfelelnek vitamindús turmixokhoz, különböző zöldségekkel és gyümölcsökkel kiegészítve. 

Fagyasztás előtt érdemes felszeletelni az uborkát
Fagyasztás előtt érdemes felszeletelni az uborkát
FOTÓ: PIXABAY

Ez az egyik legtutibb fagyasztási módszer

Próbáld meg az uborkát egyenletesen felszeletelni, a legjobb, ha körülbelül 6 milliméteres szeleteket vágsz. Ezután tedd az uborkát sütőpapírra, és ezzel együtt rakd be a fagyasztóba 3 órára. Miután letelt az idő, pakold át az uborkát egy légmentesen záródó dobozba, majd mehet vissza a fagyasztóba – írja az Agrároldal

Érdemes tudni, hogy fagyaszás előtt, egy 1-2 perces blansírozás is segíthet abban, hogy az uborka megőrizze színét és tápanyagtartalmát. Emellett ízlés szerint meg is sózhatod, fűszerezheted az uborkát, amitől sokkal gazdagabb lesz az ízvilága, miután kienged. 

Recept
Egyszerű
Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta
20 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Erre figyelj a kiolvasztásnál!

A lefagyasztott uborkát 6-9 hónapig lehet felhasználni. Ha ki szeretnéd olvasztani a zöldséget, akkor először tedd a hűtőbe egy éjszakán át. Azért arra készülj fel, hogy fagyasztás előtt hiába szeletelted fel az uborkát, valamennyire azért így is puhább lesz a kiengedett zöldség, mint a friss változat. Viszont így is tökéletes a már fentebb is említett turmixokhoz, valamint levesekhez, szószokhoz, mártogatósokhoz. De akár jégkocka helyett is használhatsz fagyasztott uborkát.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.