Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ha télen is friss uborkát szeretnél enni, akkor érdemes tudni, hogy ez a népszerű zöldség hosszú hónapokon át tárolható a fagyasztóban, azonban ehhez megfelelő előkészítés szükséges.

Mielőtt lefagyasztanád az uborkát, érdemes tudni, hogy egészben nem ajánlott a mélyhűtőbe tenni, ugyanis így sokkal puhább lesz, miután kienged. Éppen ezért célszerű fagyasztás előtt felszeletelni. Természetesen az egészben fagyasztott uborkák is tökéletesen megfelelnek vitamindús turmixokhoz, különböző zöldségekkel és gyümölcsökkel kiegészítve. 

Fagyasztás előtt érdemes felszeletelni az uborkát
Fagyasztás előtt érdemes felszeletelni az uborkát
FOTÓ: PIXABAY

Ez az egyik legtutibb fagyasztási módszer

Próbáld meg az uborkát egyenletesen felszeletelni, a legjobb, ha körülbelül 6 milliméteres szeleteket vágsz. Ezután tedd az uborkát sütőpapírra, és ezzel együtt rakd be a fagyasztóba 3 órára. Miután letelt az idő, pakold át az uborkát egy légmentesen záródó dobozba, majd mehet vissza a fagyasztóba – írja az Agrároldal

Érdemes tudni, hogy fagyaszás előtt, egy 1-2 perces blansírozás is segíthet abban, hogy az uborka megőrizze színét és tápanyagtartalmát. Emellett ízlés szerint meg is sózhatod, fűszerezheted az uborkát, amitől sokkal gazdagabb lesz az ízvilága, miután kienged. 

Recept
Egyszerű
Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta
20 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Erre figyelj a kiolvasztásnál!

A lefagyasztott uborkát 6-9 hónapig lehet felhasználni. Ha ki szeretnéd olvasztani a zöldséget, akkor először tedd a hűtőbe egy éjszakán át. Azért arra készülj fel, hogy fagyasztás előtt hiába szeletelted fel az uborkát, valamennyire azért így is puhább lesz a kiengedett zöldség, mint a friss változat. Viszont így is tökéletes a már fentebb is említett turmixokhoz, valamint levesekhez, szószokhoz, mártogatósokhoz. De akár jégkocka helyett is használhatsz fagyasztott uborkát.

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.