Mielőtt lefagyasztanád az uborkát, érdemes tudni, hogy egészben nem ajánlott a mélyhűtőbe tenni, ugyanis így sokkal puhább lesz, miután kienged. Éppen ezért célszerű fagyasztás előtt felszeletelni. Természetesen az egészben fagyasztott uborkák is tökéletesen megfelelnek vitamindús turmixokhoz, különböző zöldségekkel és gyümölcsökkel kiegészítve.
Próbáld meg az uborkát egyenletesen felszeletelni, a legjobb, ha körülbelül 6 milliméteres szeleteket vágsz. Ezután tedd az uborkát sütőpapírra, és ezzel együtt rakd be a fagyasztóba 3 órára. Miután letelt az idő, pakold át az uborkát egy légmentesen záródó dobozba, majd mehet vissza a fagyasztóba – írja az Agrároldal.
Érdemes tudni, hogy fagyaszás előtt, egy 1-2 perces blansírozás is segíthet abban, hogy az uborka megőrizze színét és tápanyagtartalmát. Emellett ízlés szerint meg is sózhatod, fűszerezheted az uborkát, amitől sokkal gazdagabb lesz az ízvilága, miután kienged.
A lefagyasztott uborkát 6-9 hónapig lehet felhasználni. Ha ki szeretnéd olvasztani a zöldséget, akkor először tedd a hűtőbe egy éjszakán át. Azért arra készülj fel, hogy fagyasztás előtt hiába szeletelted fel az uborkát, valamennyire azért így is puhább lesz a kiengedett zöldség, mint a friss változat. Viszont így is tökéletes a már fentebb is említett turmixokhoz, valamint levesekhez, szószokhoz, mártogatósokhoz. De akár jégkocka helyett is használhatsz fagyasztott uborkát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.