Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Ha télen is friss uborkát szeretnél enni, akkor érdemes tudni, hogy ez a népszerű zöldség hosszú hónapokon át tárolható a fagyasztóban, azonban ehhez megfelelő előkészítés szükséges.

Mielőtt lefagyasztanád az uborkát, érdemes tudni, hogy egészben nem ajánlott a mélyhűtőbe tenni, ugyanis így sokkal puhább lesz, miután kienged. Éppen ezért célszerű fagyasztás előtt felszeletelni. Természetesen az egészben fagyasztott uborkák is tökéletesen megfelelnek vitamindús turmixokhoz, különböző zöldségekkel és gyümölcsökkel kiegészítve. 

Fagyasztás előtt érdemes felszeletelni az uborkát
Fagyasztás előtt érdemes felszeletelni az uborkát
FOTÓ: PIXABAY

Ez az egyik legtutibb fagyasztási módszer

Próbáld meg az uborkát egyenletesen felszeletelni, a legjobb, ha körülbelül 6 milliméteres szeleteket vágsz. Ezután tedd az uborkát sütőpapírra, és ezzel együtt rakd be a fagyasztóba 3 órára. Miután letelt az idő, pakold át az uborkát egy légmentesen záródó dobozba, majd mehet vissza a fagyasztóba – írja az Agrároldal

Érdemes tudni, hogy fagyaszás előtt, egy 1-2 perces blansírozás is segíthet abban, hogy az uborka megőrizze színét és tápanyagtartalmát. Emellett ízlés szerint meg is sózhatod, fűszerezheted az uborkát, amitől sokkal gazdagabb lesz az ízvilága, miután kienged. 

Recept
Egyszerű
Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta
20 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Erre figyelj a kiolvasztásnál!

A lefagyasztott uborkát 6-9 hónapig lehet felhasználni. Ha ki szeretnéd olvasztani a zöldséget, akkor először tedd a hűtőbe egy éjszakán át. Azért arra készülj fel, hogy fagyasztás előtt hiába szeletelted fel az uborkát, valamennyire azért így is puhább lesz a kiengedett zöldség, mint a friss változat. Viszont így is tökéletes a már fentebb is említett turmixokhoz, valamint levesekhez, szószokhoz, mártogatósokhoz. De akár jégkocka helyett is használhatsz fagyasztott uborkát.

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.