Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
PR

Széll Tamás: a pástétom, amivel megéri fáradozni, mert mindenkit lenyűgöz

Az ínyenceknek kedvezett a Főmenü legutóbbi adása: francia hagymás pitét, babos rakott húst és egy három napon át készülő, különleges húspástétomot készített el Széll Tamás és Böröcz Zsófi. A műsorvezetőpáros a Duna Televízió népszerű gasztroműsorának 2. évadában szombatonként 17 órától várja a nézőket a képernyők elé, egyszerű, de mégis különleges receptekkel és forradalmi konyhai tippekkel.

Franciaország nemcsak a divat, hanem a gasztronómia fellegvára is, ahol a konyhaművészet kreatív és fantáziadús, hiszen az ételek nemcsak ízvilágukban, hanem tálalásukban is lenyűgözők. A macaronok, a baguette-ek és az ezernyi ínycsiklandozó desszert mellett, a franciák alakították ki a sok Michelin-csillagos étterem által követett Haute Cuisine szabályrendszert, amelyet a Főmenü Michelin-csillaggal elismert mesterséfje, Széll Tamás, valamint műsorvezetőtársa, Böröcz Zsófi gasztromentor is követnek a konyhai rutinjukban.

MTVA / Főmenü, 2. évad.
MTVA / Főmenü, 2. évad.

A francia konyhaművészet 3 alappillére

Széll Tamás azt vallja, ha három jellemzővel kellene meghatároznia a francia konyhát, az első a „mise en place” fogalma lenne, ami azt jelenti, hogy egy ételhez még a főzés megkezdése előtt minden szükséges hozzávalót a kezünk alá előkészítünk. A második a teátrális megjelenés a hófehér séfkabáttal és a hatalmas séfsapkával, míg a harmadik a legjellemzőbb alapanyag, a jó minőségű vaj használata. Egyszerűbben: színpadias, káosz- és stresszmentes, ugyanakkor vajban gazdag.

MTVA / Főmenü, 2. évad.
MTVA / Főmenü, 2. évad.

Három napig készül, mi az? A terrine!

A „terrine”-gettét – csattanhatnának fel joggal a gyors fogásokhoz szokott, időhiányban szenvedő háziasszonyok, akik egyből a szívükhöz kapnak a gondolatra, hogy egy pástétomot több napon keresztül szükséges elkészíteni. A terrine azonban megéri a fáradozást: ez a hagyományos étel a francia konyhában egy pástétomhoz hasonló, kovácsolt hús, ami sokkal impozánsabb, mint amennyire nehéz elkészíteni, tehát jól el lehet vele mindenkit kápráztatni – éppen ezért ajánlja receptjei között Széll Tamás.

MTVA / Főmenü, 2. évad.
MTVA / Főmenü, 2. évad.

Ha mégis berzenkedve közelítünk a hosszadalmas eljárással készülő nemzeti ételkülönlegességhez, akkor a francia hagymás pitét vagy az ún. cassoulet-t, a babos rakott húst érdemes kipróbálni, amelyek szintén kulináris utazást ígérnek. A további részletek és az aktuális receptek és videók elérhetők a Főmenü második évadának Médiaklikk-oldalán, az exkluzív tartalmak pedig a műsor hivatalos Facebook-oldalán találhatók.

Főmenü, 2. évad – szeptember 18-tól, minden szombaton 17 órától a Duna Televízión!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.