Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

Így lesz tökéletes a lekvár! 5 alapszabály befőzéshez

befőzés lekvár dzsem eper
Mivel lekvárok és dzsemek tekintetében kijelenthetjük, hogy a házinál egyszerűen nincsen jobb, érdemes belevágni a lekvárkészítésbe annak is, aki még soha nem próbálta. Az alábbi alapvetéseket szem előtt tartva csakis izgalmas és ízletes lehet a végeredmény!
Könnyű munka

A befőzés nem igényel speciális eszközöket, mindössze csak egy nagy lábasra és néhány tiszta befőttesüvegre vagy szükséged.

Csak a legjobból!

Kizárólag friss, ép, érett, (de ne túlérett!), jó minőségű gyümölcsből készíts befőttet, dzsemet, zselét vagy lekvárt!

BEFŐZÉSI KISOKOS >>>
Hibátlanul

Az üvegeket gondosan mosd ki forró vízzel, majd öblítsd ki, és fejjel lefelé állítsd őket egy tiszta konyharuhára, hogy lecsepegjenek. Sose töröld őket szárazra! Ha egy kis piszok marad az üvegekben, könnyen megromolhat a tartalmuk.

Újítások

Érdemes kipróbálni a hagyományos ízeken túl néhány különleges párosítást is, mint amilyen a bodzás eperlekvár vagy a málnás sárgadinnye dzsem .

Még több lekvárfőzési tipp >>>
Nem csak lekvár

Vannak gyümölcsök, amikből inkább zselét érdemes főzni, ilyen pl. a birs és a ribizli.

Szörp, befőtt, lekvár és dzsem receptek itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.