A befőzés nem igényel speciális eszközöket, mindössze csak egy nagy lábasra és néhány tiszta befőttesüvegre vagy szükséged.
Kizárólag friss, ép, érett, (de ne túlérett!), jó minőségű gyümölcsből készíts befőttet, dzsemet, zselét vagy lekvárt!
Az üvegeket gondosan mosd ki forró vízzel, majd öblítsd ki, és fejjel lefelé állítsd őket egy tiszta konyharuhára, hogy lecsepegjenek. Sose töröld őket szárazra! Ha egy kis piszok marad az üvegekben, könnyen megromolhat a tartalmuk.
Érdemes kipróbálni a hagyományos ízeken túl néhány különleges párosítást is, mint amilyen a bodzás eperlekvár vagy a málnás sárgadinnye dzsem .
Vannak gyümölcsök, amikből inkább zselét érdemes főzni, ilyen pl. a birs és a ribizli.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.