Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Praktikus

Chips mindenféle zöldségből

Ropogtatni, nassolni nagyon szeretünk. Vendégségben, egyedül, tévé előtt, izgalmas könyvet olvasva vagy társasozás közben. Elég a hagyományos chipsből! A legegyszerűbb – és legolcsóbb – zöldségekből is készíthetünk ropogós chipszeket, mégpedig gyorsan és egyszerűen! 7 zöldségchips + 1 ráadás!
Hajszálvékonyra szeleteljük a zöldségeket!
Hajszálvékonyra szeleteljük a zöldségeket!
Céklachips

Hozzávalók:
3 közepes nyers cékla
olaj

Elkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a céklát, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Olajat forrósítunk, és a céklakarikákat hirtelen megsütjük, majd konyhai törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük.

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 5 perc

Sárgarépachips

Hozzávalók:
3 nagy sárgarépa
fél maroknyi friss koriander vagy petrezselyem
1 késhegynyi őrölt kömény
olaj

bors

Elkészítés: Zöldséghámozóval megtisztítjuk a répákat, leöblítjük, leszárítjuk, majd ugyanezzel a zöldséghámozóval folytatjuk a munkát: csíkokat szelünk a répából (hosszabbakat vagy rövidebbeket, ízlés szerint), amíg a répa elfogy (a közepével nem érdemes bajlódni, eltehetjük zöldséglevesbe). Olajat forrósítunk, és a répaszalagokat hirtelen megsütjük, majd konyhai törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük. A Koriandert és/vagy a petrezselymet felaprítjuk, meghintjük vele a répát, majd kevés sót, borsot és őrölt köményt is szórunk rá.

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 5 perc

A legegyszerűbb zöldséghámozóval szeletelni
A legegyszerűbb zöldséghámozóval szeletelni

Zellerchips

Hozzávalók:
1 zeller
olaj

Elkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a zeller, először félbe, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Olajat forrósítunk, és a zellerszeleteket hirtelen megsütjük (vigyázat, gyorsan pirul), majd konyhai törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük, és sóval meghintjük.

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 5 perc

Színes, ropogós zöldségek
Színes, ropogós zöldségek

Feketeretekchips

Hozzávalók:
1 nagy feketeretek (inkább hosszúkásabb, mint gömbölyű)
nagy szemű só
olaj

Elkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a feketeretket, és nagyon vékonyra karikázzuk. Olajat forrósítunk, és a feketeretek karikákat hirtelen megsütjük, majd konyhai törlőpapírra szedjük, lecsepegtetjük, és még melegen nagy szemű sóval meghintjük.

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 5 perc

Ropogós finomságok zöldségekből
Ropogós finomságok zöldségekből
Burgonyachips light

Hozzávalók:
3 nagy burgonya
kevés olaj

provence-i fűszerkeverék (vagy tetszés szerinti más fűszer)

Elkészítés: Meghámozzuk a burgonyákat, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan megszárítjuk. A burgonyaszeleteket egy tányérra rakjuk, olajba mártott ecsettel megkenjük, meghintjük a fűszerrel, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is elvégezzük a műveletet. A mikrohullámú sütőt 850 Wattra állítjuk, és 4-5 percig sütjük a burgonyát. Ha ennyi idő kevésnek bizonyulna, még 1-2 perccel lehet tovább sütni.

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 5 perc


Padlizsánchips

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
liszt

olaj

Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, majd 2 mm-es karikákra vágjuk. A szeleteket szűrőbe tesszük, sóval meghintjük, és fél órát hagyjuk, hogy a leve kicsepegjen. Ezután bőséges vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Ezután lisztben megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Jól lecsepegtetve tálaljuk.

Előkészítés: 40 perc
Sütés: 10 perc

Cukkinichips

Hozzávalók:
2 nagy vagy 4 kicsi cukkini
liszt

olaj

Elkészítés: A cukkinikat meghámozzuk, majd 3 mm vékony szeletekre vágjuk. Sóval meghintjük, és szűrőben fél órát hagyjuk pihenni. Bő vízzel leöblítjük, papírtörlőn hagyjuk megszáradni. A szeleteket lisztben megforgatjuk, tálcára szedjük, majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Olajat forrósítunk, majd a cukkinikarikákat hirtelen kisütjük. Lecsepegtetjük, és tálaljuk.

Előkészítés: 60 perc
Sütés: 5 perc

Nem csak a tortillachips-hez illenek a különféle mártogatósok!
Nem csak a tortillachips-hez illenek a különféle mártogatósok!


Nem zöldség, de finom:

Parmezánchips

Hozzávalók:
10 dkg reszelt parmezán
bors

Elkészítés: A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk (vagy használhatunk szilikonlapot). A reszelt parmezánt vékonyan és egyenletesen elegyengetjük a sütőpapíron, frissen őrölt borssal meghintjük, majd betesszük a sütőbe. Folyamatosan figyeljük a színét, de 5-7 perc alatt megolvad és pirulni kezd. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint darabokra tördeljük.

Előkészítés: 2 perc
Sütés: 5-7 perc

Mártogatáshoz szószok, dipek, salsák >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.