Könnyen megszabadulhatunk a vágódeszkába beivódott kellemetlen szagoktól. Reszeljük le a citrom héját, keverjük össze durvább sóval, majd dörzsöljük át vele a deszkát. Hagyjuk rajta pár percig, majd öblítsük le. Ezzel a módszerrel garantáltan tiszta és illatos lesz!
Egy túlmelegített étel másodpercek alatt véget vet a mikró tisztaságának. A megoldás egyszerű: töltsünk meg egy tálat vízzel, tegyünk bele citromhéjat, majd magas fokozaton melegítsük a mikróban néhány percig. A kicsapódó forró gőz leoldja a szennyeződéseket, így egy mozdulattal letörölhetjük a zsiradékot.
Ha a hűtőszekrényünk átvette az ételek kellemetlen szagát, elsőként mossuk át citromos vízzel a belsejét, majd tegyük az összegyűjtött citromhéjakat a hűtőbe. Garantáltan elnyeli a kellemetlen szagokat, és hetekig friss illatú marad a hűtőnk.
A mosdókagylón könnyen megtelepszik a vízkő, amit nehéz eltávolítani. Tegyünk néhány citromhéjat egy befőttesüvegbe, és öntsük fel 10 százalékos ecettel. Hagyjuk állni egy-két hétig, majd szűrjük le. Töltsük át egy szórófejes flakonba, és ezzel a keverékkel töröljük át a vízköves felületeket.
A penészes fuga ellen is jöhet a citrom ereje! Keverjünk össze három evőkanál szódabikarbónát egy citrom reszelt héjával, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy pépes állagú masszát kapjunk. Mártsunk bele egy rossz fogkefét, és ezzel dörzsöljük át a fugát. Végül hideg vízzel mossuk le.
Tegyünk egy kisebb edénybe citromhéjat, adjunk hozzá egy evőkanál citromlevet, néhány rúd fahéjat és pár szem egész szegfűszeget. Öntsük fel 3 dl vízzel, majd forraljuk fel, hagyjuk tíz percig gyöngyözni. Miután kihűlt, töltsük át egy szórófejes üvegbe, és ezzel töröljük át a bútorokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.