Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Praktikus

Ha ezt látod a görögdinnyén, meg ne vedd, csalódás lesz a vége!

/Fotó: Shutterstock
A dinnyeválasztás a nyár egyik legkomolyabb kihívása azóta, hogy nem lékeltethetjük meg az árut a kereskedőknél, így megkóstolni sem tudjuk, amit veszük. Hogy minél kevesebb csalódás érjen bennünket, jó, ha alaposan szemügyre vesszük a dinnye bizonyos részeit, garantáltan nem viszünk haza ízetlen, érelten vagy éppen hetekkel azelőtt leszedett, kásás dinnyét.

Honnan tudod, ha éretlen, és ha túlérett a görögdinnye? A Ripost.hu elárulta: melyik az a két pont, amit meg kell vizsgálni, ha nem szeretnél mellényúlni a piacon vagy a zöldségesnél!

Csekkold a kocsányt!

Nagyon fontos azt megnézned a választásnál, hogy milyen a görögdinnye kocsánya. Állapota ugyanis utal arra, hogy mikor szedte le a termelő. Ha még friss és zöld a szára, vagy meg van csavarodva, akkor nem volt rendesen ideje beérni. Ez utóbbi esetben ugyanis a dinnye forgatásával próbálták az érési folyamatot gyorsítani. A termelő egészen biztos korán hozta el a földekről. Meg ne vedd, mert éretlen! Akkor igazán ízletes , ha a kocsány már száradt, de még nem teljesen. Ilyenkor pontosan jó időben került a piacra.

Ha már teljesen leszáradt a kocsány, akkor sem szabad megvenni a dinnyét. Ez annak a jele ugyanis, hogy már jó régen szedték le. Ilyenkor állott ízű, kásás a húsa. Ne kövesd el ezt a hibát sem!

Figyeld a foltot!

De onnan is tudhatod, hogy túl korai szedésű, ha megnézed a rajta lévő foltot: ha fehér és kicsi, akkor éretlen a dinnye. Ha sárga a folt, akkor nagy eséllyel ínycsiklandó gyümölcsöt veszel. Ugyanis ezen a területen érintkezett a dinnye a talajjal, és ott nem érte a nap. Ez a folt tehát utal a dinnye érettségére.

Így válassz dinnyét - tanácsok egy profitól:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.