Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Ha ezt látod a görögdinnyén, meg ne vedd, csalódás lesz a vége!

/Fotó: Shutterstock
A dinnyeválasztás a nyár egyik legkomolyabb kihívása azóta, hogy nem lékeltethetjük meg az árut a kereskedőknél, így megkóstolni sem tudjuk, amit veszük. Hogy minél kevesebb csalódás érjen bennünket, jó, ha alaposan szemügyre vesszük a dinnye bizonyos részeit, garantáltan nem viszünk haza ízetlen, érelten vagy éppen hetekkel azelőtt leszedett, kásás dinnyét.

Honnan tudod, ha éretlen, és ha túlérett a görögdinnye? A Ripost.hu elárulta: melyik az a két pont, amit meg kell vizsgálni, ha nem szeretnél mellényúlni a piacon vagy a zöldségesnél!

Csekkold a kocsányt!

Nagyon fontos azt megnézned a választásnál, hogy milyen a görögdinnye kocsánya. Állapota ugyanis utal arra, hogy mikor szedte le a termelő. Ha még friss és zöld a szára, vagy meg van csavarodva, akkor nem volt rendesen ideje beérni. Ez utóbbi esetben ugyanis a dinnye forgatásával próbálták az érési folyamatot gyorsítani. A termelő egészen biztos korán hozta el a földekről. Meg ne vedd, mert éretlen! Akkor igazán ízletes , ha a kocsány már száradt, de még nem teljesen. Ilyenkor pontosan jó időben került a piacra.

Ha már teljesen leszáradt a kocsány, akkor sem szabad megvenni a dinnyét. Ez annak a jele ugyanis, hogy már jó régen szedték le. Ilyenkor állott ízű, kásás a húsa. Ne kövesd el ezt a hibát sem!

Figyeld a foltot!

De onnan is tudhatod, hogy túl korai szedésű, ha megnézed a rajta lévő foltot: ha fehér és kicsi, akkor éretlen a dinnye. Ha sárga a folt, akkor nagy eséllyel ínycsiklandó gyümölcsöt veszel. Ugyanis ezen a területen érintkezett a dinnye a talajjal, és ott nem érte a nap. Ez a folt tehát utal a dinnye érettségére.

Így válassz dinnyét - tanácsok egy profitól:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.