Honnan tudod, ha éretlen, és ha túlérett a görögdinnye? A Ripost.hu elárulta: melyik az a két pont, amit meg kell vizsgálni, ha nem szeretnél mellényúlni a piacon vagy a zöldségesnél!
Nagyon fontos azt megnézned a választásnál, hogy milyen a görögdinnye kocsánya. Állapota ugyanis utal arra, hogy mikor szedte le a termelő. Ha még friss és zöld a szára, vagy meg van csavarodva, akkor nem volt rendesen ideje beérni. Ez utóbbi esetben ugyanis a dinnye forgatásával próbálták az érési folyamatot gyorsítani. A termelő egészen biztos korán hozta el a földekről. Meg ne vedd, mert éretlen! Akkor igazán ízletes , ha a kocsány már száradt, de még nem teljesen. Ilyenkor pontosan jó időben került a piacra.
Ha már teljesen leszáradt a kocsány, akkor sem szabad megvenni a dinnyét. Ez annak a jele ugyanis, hogy már jó régen szedték le. Ilyenkor állott ízű, kásás a húsa. Ne kövesd el ezt a hibát sem!
De onnan is tudhatod, hogy túl korai szedésű, ha megnézed a rajta lévő foltot: ha fehér és kicsi, akkor éretlen a dinnye. Ha sárga a folt, akkor nagy eséllyel ínycsiklandó gyümölcsöt veszel. Ugyanis ezen a területen érintkezett a dinnye a talajjal, és ott nem érte a nap. Ez a folt tehát utal a dinnye érettségére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.