Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A tikkasztó kánikulában nincs is üdítőbb, mint hűsítő gyümölcsös italokat szürcsölgetni...
Eperszörp

Tisztítsunk és mossunk meg, majd aprítsunk fel 1 kg földiepret. Tegyük egy lábasba, adjunk hozzá 10 g étkezési citromsavat, öntsük fel 1 liter forralt vízzel, és lefedve hagyjuk állni 8-10 órán át. Ezután passzírozzuk át egy nagyon sűrű lyukú szűrőn vagy egy tiszta konyharuhán. Adjunk hozzá 250 g befőzőcukrot és 500 g kristálycukrot. Kevergetve forraljuk fel, majd húzzuk félre a tűzhelyről, és még melegen öntsük üvegekbe.

Citromfűszörp

Adjunk 1/2 liter vízhez 500 g kristálycukrot, 1 db fahéjrudat, 4-5 szem szegfűszeget, és főzzünk belőle sűrű szirupot. Amikor már elég sűrű, húzzuk le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni, majd tegyünk bele 15-20 ágnyi, alaposan megmosott és lecsöpögtetett citromfüvet. Hagyjuk állni 2-3 órán át, majd ízlés szerint tegyünk bele 1 evőkanál citromlevet. Szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegbe.

A citrom reszelt héját meg is száríthatod. Befőttesüvegben tárolva jól jön majd a legközelebbi sütemény elkészítésekor...

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.