Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Praktikus

5 dolog, amire az őzgerincformát használhatod!

őzgerinc
Mikor használtad utoljára? Lehet, hogy csak gyümölcskenyeret sütsz benne? Pedig ez a hagyományos forma többre is képes. Aknázd ki a lehetőségeket!
A tied miből készült?

A bordázott őzgerincforma csupán az alakja miatt különbözik a doboz alakú kenyérsütő és pástétomformáktól. Az anyaga lehet tapadásmentes fém, kerámia és újabban szilikon. Ennek megfelelően bármely típusú tűzhely sütőjébe, továbbá kemencébe és fagyasztóba is betehető.

A fémet és a kerámiát használat előtt kend ki zsiradékkal és lisztezd ki, így a sütemény nem fog leragadni. A tapadásmentes modelleket kíméletesen, mosogatószeres szivaccsal tisztítsd, és még szeletelés előtt vedd ki belőlük a süteményt vagy a húst, nehogy a kés megsértse az érzékeny felületet. A szilikonforma előnye, hogy nem kell kikenni. Ha most tervezed a beszerzését, merevítőkerettel ellátott modellt válassz, mert az megkönnyíti a mozgatását.

5 tipp, hogy mihez használd

1. Süteményekhez

A gyümölcskenyereken kívül süthetsz a formádban méteres kalácsot, piskótát, epres vagy gesztenyés alagutat, mindenféle kevert tésztát, sőt házi Túró Rudit is.

Gyümölcskenyér őzgerincben >>>

Méteres kalács >>>

Babapiskótás alagút sütemény >>>

Túró rudi őzgerincformában >>>

2. Parféhoz, jégkrémhez, joghurttortához

Díszítés nélkül is mutatósak az őzgerincformában megfagyasztott jeges desszertek. A megszilárdult parfét szilikonformából tudod a legegyszerűbben kivenni. A fémet merítsd egy pillanatra forró vízbe, ezután már könnyedén tálra boríthatod a tartalmát.

Parfé őzgerincformában >>>

3. Aszpikhoz, zseléhez

Hidegtálra való aszpikos finomságokhoz, pl. rakott nyelvhez, szalonkocsonyához, sonkaterrine-hez szintén kiváló az őzgerincforma.

Aszpikos őzgerinc
Aszpikos őzgerinc

Aszpikos vendégvárók őzgerincben >>>

4. Hústekercsekhez, töltött sültekhez

Húsok sütéséhez legjobb a tapadásmentes bevonattal ellátott, fémlemezből kialakított őzgerinc. Nem csúsznak szét benne a különféle töltött húsok, továbbá a tekercseknél, pl. egy vajbabbal töltött csirkemellroládnál nem kell a hús formára kötözésével bajlódni.

Töltött hús őzgerincben >>>

5. Fasírtokhoz

A formába nyomkodott darált húsos massza megőrzi szabályos alakját, és a megsült fasírt a bordák mentén egyforma vastag szeletekre vágható. Őzgerincformában a tojással töltött Stefánia-vagdaltat is könnyebben megformázhatod, mint egy tepsiben.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.