Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Praktikus

Napi praktika: így lesz friss a mikróban újramelegített rántott hús

Rántott hús újragondolva - 5 pompás panír, ha unalmas a prézlis
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a másnapos rántott hús már nem az igazi - még akkor sem, ha megmikrózzuk. Szerencsére azonban egy egyszerű praktika segítségével közel olyan állagúra tudjuk melegíteni, mintha friss lenne.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: így nem lesz „cipőtalp” állagú, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Extra ropogós rántott csirkecomb

Hozzávalók:

8 db csirkealsócomb

10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg kukoricapehely
3 dl olaj

Elkészítése:

1. A combokról lehúzzuk a bőrt, majd megsózzuk, és a lisztben, a felvert tojásokban és a zsemlemorzsában megforgatjuk őket. Ezután meghempergetjük a húsokat ismét a tojásban, végül pedig a kukoricapehelyben. Ügyeljünk rá, hogy utóbbi mindenhol befedje őket.

2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és két részletben aranyszínűre sütjük benne a combokat. Konyhai papírtörlőre szedjük, és alaposan lecsepegtetjük őket. Azonnal tálaljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.