Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Praktikus

Napi praktika: így lesz friss a mikróban újramelegített rántott hús

Rántott hús újragondolva - 5 pompás panír, ha unalmas a prézlis
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a másnapos rántott hús már nem az igazi - még akkor sem, ha megmikrózzuk. Szerencsére azonban egy egyszerű praktika segítségével közel olyan állagúra tudjuk melegíteni, mintha friss lenne.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzuk el folyó csapvíz alatt: így nem lesz „cipőtalp” állagú, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Extra ropogós rántott csirkecomb

Hozzávalók:

8 db csirkealsócomb

10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg kukoricapehely
3 dl olaj

Elkészítése:

1. A combokról lehúzzuk a bőrt, majd megsózzuk, és a lisztben, a felvert tojásokban és a zsemlemorzsában megforgatjuk őket. Ezután meghempergetjük a húsokat ismét a tojásban, végül pedig a kukoricapehelyben. Ügyeljünk rá, hogy utóbbi mindenhol befedje őket.

2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és két részletben aranyszínűre sütjük benne a combokat. Konyhai papírtörlőre szedjük, és alaposan lecsepegtetjük őket. Azonnal tálaljuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.