Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral 6 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. (Lehet kakaósra is készíteni a piskótát, de akkor a lisztből 1 evőkanállal kiveszünk, és helyette kakaót teszünk a tésztához.)
Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt nagy tortaformában, előmelegített sütőben kb. 200 fokon (tűpróba!) kisütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd félreteszünk belőle egy kicsit a díszítéshez. Utána a cappuccino port és a zselatinfixet óvatosan a fölvert kemény tejszínhabba keverjük, végül hozzáadjuk az 1 dl rumot, ha gyerekek is esznek belőle, akkor a rumaromát.
A 3 lapra vágott piskótát megtöltjük a
krémmel, kívülről is bevonjuk. Végül a félretett habkrémből rózsákat nyomunk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.