Elkészítés: A panna cottához felforrósítjuk a tejszínt és a tejet a narancs és citrom lereszelt héjával, az édesítővel, a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal is. Míg melegszik, a zselatint hideg vízbe áztatjuk 5 percre. Mikor a tejszín forró (de nem forr) elzárjuk a lángot, belekeverjük a kicsavart zselatint. 4 pohárba vagy csészébe töltjük, a reszelt citrushéjakat is elosztjuk bennük. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük, míg megdermed.
A krémhez valókat a vaj kivételével simára keverjük, egy edényben kevés vizet forralunk. Fölé tesszük habüstben a keveréket, addig kevergetjük, míg besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott vajat. Kihűtjük (nem kell teljesen hidegre, mert megdermed).
A kekszhez valókat összegyúrjuk, hűtőbe tesszük 1 órára. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, egy sütőpapíros tepsibe kétborsónyi méretű golyókat teszünk 10 cm-re egymástól. A sütőben pár perc alatt megsütjük, a sütőpapíron langyosra hűtjük.
Tálaláskor a panna cottát forró vízbe állítjuk pár percre, majd tányérra borítjuk. Leöntjük a citrusos krémmel, a kekszeket mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.