Elkészítés: A vizet lábasba öntjük, és hozzáadjuk a befőzőcukor 1/3 részét, a citrom és a narancs kifacsart levét, valamint a lereszelt héját. Összeforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, néhány percig főzzük, közben szükség szerint lehabozzuk. (Ha nem nagy a cukor melasztartalma, nem lesz habos, nekem nem lett habos!) Hozzáadjuk a fahéjrudat és az őrölt koriandert.
A sárgarépát meghámozzuk, és közepes lyukú reszelőn lereszeljük. A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk. A cukorszirupba tesszük mindkettőt, majd alacsony hőfokon kb. 1 órán keresztül főzzük.
Amikor a sárgarépa teljesen megpuhult, eltávolítjuk a fahéjrudat, majd a zöldséget botmixerrel (vagy aprítógépben) simára pürésítjük a sziruppal együtt, és hozzáadjuk a befőzőcukor további részét, majd még kb. 10-15 percig főzzük.
Üvegbe töltjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.