Elkészítés: A kölest és a szóját beáztatjuk vízbe. A csirkemellet ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A szójáról és a kölesről leöntjük a vizet, összegyúrjuk a csirkehússal, a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, tojással.
A tököt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiszedjük a magját. A sütőt előmelegítjük és kiolajozunk egy tűzálló tálat. Beletesszük a két fél tököt és megtöltjük a húsos keverékkel. Ráhelyezünk a tetejükre egy-egy szelet sajtot és nagy fokozaton készre sütjük. Le kell takarni alufóliával, amit a legvégén kell csak levenni róla. Kb. 30 percig sül.
A kaporszószhoz a hagymát apróra vágva megpirítjuk majd a szintén apróra vágott kaprot hozzáadjuk és pár percig kevergetve sütjük. A joghurtot összekeverjük a liszttel és az ízesítőkkel majd a hagymás kaporra öntjük. Folyamatosan keverve besűrítjük. Amikor kész, a töltött tök mellé tálaljuk.
Személyes hozzáfűzés: Igen egészséges és ami nagyon fontos, ízletes étel, fogyókúrázóknak is ajánlom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.