Elkészítés: A húst megmosom és csíkokra vágom. Az uborkát ferdén szép vékonyra felszeletelem.
A vöröshagymából a zsíradékon pörköltalapot készítek, beleteszem a csíkokra vágott húst. Kicsit megforgatom, beleteszem a szeletelt uborkát, amit előzőleg egy kicsit (már felszeletelve) megmosok. Az uborka főzés közben nagyon sok sót kienged, ezért kell megmosni. Felöntöm 2 dl vízzel, takarékra teszem a lángot, és 3/4 órán keresztül főzöm úgy, hogy a fedő résnyire nyitva van, közben meg szoktam keverni és kóstolni, igény szerint lehet sózni, borsozni.
Ha csak egyszer mosom ki az uborkát, akkor sót egyáltalán nem kell tenni bele, de ez mindenkinek egyéni ízlése. Rizzsel szoktam tálalni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.