Elkészítés: A főtt burgonyát áttörjük, ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a zsírt, a sót, és jól összedolgozzuk.
Ezután kinyútjuk olyan vastagra, hogy gombócokat formázhassunk belőle. A tésztát 7x7 cm-es kockákra vágjuk.
A pörkölthúst a szaftjából kiszedjük és ledaráljuk. A szaftot félretesszük. Ezután elkészítjük a gombócokat: a négyszögekbe darált húst teszünk, gombócokat formázunk belőle. és sós vízben kifőzzük. Míg a gombócok főnek, a szaftot a tejföllel átforraljuk.
Amikor a gombócok megfőttek (feljöttek a víz tetejére), szép sorban a tejfölös szaftba szedjük, megforgatjuk benne, végül a szafttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.