A túróhoz adjuk a vaníliás cukrokat, majd kissé összekeverjük. Nagyon kevés tejszín hozzáadásával lágyítjuk a krémet oly mértékben, hogy kenhető állagát megtartsa.
Keskeny őzgerincformát kibélelünk alufóliával, mely akkora legyen, hogy a tésztát is befedje. A krémeket felvátva kenjük a kekszekre.
Az első 3-4 db bekent kekszet torony formában rakjuk, majd óvatosan a formába helyezzük. A többi kekszet egyenként megkenve a krémmel a többihez tesszük, és kissé összenyomjuk, hogy a rúd formát megtartsa.
A kész rudat kívülről is bekenjük a túrós krémmel, majd olvasztott étcsokival megcsepegtetjük és mintázzuk. Hűtőszekrényben egy egész napon át hűtjük, puhítjuk
Másnap vagy fogyasztás előtt ferdén szeletekre vágva kínáljuk.
Időszükséglet: 82 (45 perc)
Nehézség: 76 (pofonegyszerű)
Árkategória: 72 (olcsó)
Személyes hozzáfűzés: Felvert tejszínhabbal, gyümölcs szíruppal pl. málna, eper vagy gyümölccsel, fagyival, de kevés likörrel meglócsolva még ízletesebb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.