Elkészítés: Tartalmas, gyors kellene, van néhány ducibb májacska, tojás, a kettőt együtt még sosenem, pont itt az ideje.
A hagymát levetkőztet, 2-3-ba darabol, félretesz, mellékészít a fokhagymanyomó eszközt.
A májakat folyó víz alatt gyorsan leöblít (nem árt neki), falatnyi darabokra vág, félre. A tojásokat felver sóval, borssal, a tejföllel, paprikakrémmel, átmenetileg a hűtőbe száműz.
A szalonnát kockákra aprogat, a piros serpenyőben, kevés olajon itt-ott átkeverve üvegesre süt. A tetejére szitafedőt, mert hajlamos a lelkes puffogásokra. Ha kész, le a lángról, beletör a hagymuskákat, vissza, kevergetve megfuttat, azbesztkesztyűt ölt könyékig, bele a máj, kevergetve átsüt. Bele némi olajpótlás, felforrósít.
Közben a hűtőből ki a tojás, villával kissé átver, óvatosan, szétterítve beleönt, a kezdeti fazonjától nem kap szívbajt, mint pl én, szorgosan keverve átsüt, darabosra.
Ha kész, sűrűbben meghint őrölt paprikával, rá a fedő, míg összeesik, teríthet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.