Elkészítés: A zsemléket vízbe áztatjuk. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vagjuk, és beletesszük egy tálba. A májakat lekapirgáljuk, és ezt is beletesszük a tálba 1 egész tojással. Borsozzuk, sózzuk, és jól összedolgozzuk.
A kibelezet csirkét alaposan megmossuk kívül-belül, és a nyakánál a bőrt összevarjuk, hogy majd ne jöjjön ki a töltelék. A tölteléket a bőr alá, közel a combokhoz, majd a csirke belsejébe töltjük. Ezután alul is összevarrjuk a szárnyast. Tepsibe tesszük, és jól besózzuk. Ha van, a háját is mellétesszük. Aláöntünk egy kevés vizet , mellétesszük a zsírt. Sütőben 180 fokon (gázsűtőben 4-es fokozaton) kb. 1,5 óráig sütjük. 10-15 percenként meglocsoljuk a zsíros-vizes páclével. Ha már felül a bőre szép piros, megfordítjuk a csirkét, hogy alul is piruljon. Ha már puha, kivesszük és tálaljuk.
A pecsenyezsírt hagyjuk a tepsiben, míg kicsit megszilárdul. Isteni zsíros kenyeret lehet belőle készíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.