Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Vadas, ahogy Nani készíti recept
recept
Rafinált

Vadas, ahogy Nani készíti

120 perc
0 adag
Költséges
4.5
2005. 05. 26.

Elkészítés

Elkészítés: A vad- és a marhahús készítésének alapja a pácolás, melyet én 4-7 nappal a főzés előtt végzek el. A húst szépen lehártyázom, majd 1 centis szeletekre vágom. Mindkét oldalát sózom és borsozom. Borsőrlőt használok, melyben fekete, fehér, zöld és rózsabors egyaránt van. A befűszerezett hússzeleteket megkenem mustárral, jénai tálba fektetem. Minden sor hússzeletre teszek vékonyra karikázott hagymát és zúzott fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, és vegyesen a szemes borsokból. Annyi olívaolajat öntök a húsra a végén, hogy ellepje. Fóliával letakarom, és felhasználásig hűtőbe teszem, nem kell félni, hogy megromlik, hiszen az olaj légmentesen zárja.

A vadas készítése: A bepácolt hússzeleteket lecsorgatom, a megmaradt olaj máskor is felhasználható hasonló célra. A hagymát apróra vágom, a zöldségféléket megtisztítom és felkockázom. Egy nagyobb edényben felolvasztom a libazsírt, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütöm, csak fehéredésig. Az átsült szeleteket egy másik edénybe helyezem, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, beleteszem az erőleveskockát, és fedő alatt puhára párolom. A sütés után visszamaradt zsírba teszem a hagymát, sózom és borsozom. Ha barnulni kezd, pici cukrot vagy mézet teszek rá, enyhén karamellizálom, majd öntök rá egy kicsit a vörösborból. Amikor a hagyma kellően üvegesre párolódott, hozzáadom a felkockázott zöldségeket, valamint a mustáron kívül a többi fűszert. A borókabogyóból bátran használok, hisz nagyon finom ízt ad a vadasnak. Amikor a zöldségek enyhén átsültek hozzáadom a maradék vörösbort, szükség szerint a húsléből merek rá, amiben a hússzeletek párolódnak, beleteszek négy evőkanálnyi mustárt, és lassú tűzön fedő alatt főzöm. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, kiveszem a főzőléből, melyből a szükséges mennyiséget, akár az egészet is rászűröm a zöldségekre. Merülőturmixot használva összeturmixolom a zöldségeket, óvatosan hozzáadom a tejfölt (tejszínt) kellemesen selymes szaftot kapva. Ebbe a szaftba beleteszem a hússzeleteket, és készre főzöm. Ízlés szerint még fűszerezhetem mustárral, esetleg egy kis citromlével. Amennyiben túl sok főzőlével engedtem fel, és híg a szaft, pici liszttel bestaubolom.

Zsemlegombóc: A szikkadt zsemléket felkockázom, egy tepsibe pici olajat öntök, beleteszem a zsemlekockákat, és a sütőben néhány perc alatt megpirítom. A tejet összekeverem a tojásokkal, sózom, borsozom, és beleforgatom a már kihűlt zsemlekockákat. Annyi lisztet adok hozzá, hogy kézzel formálható, jól összeálló gombócokat készíthessek belőle, amit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzök. Ízlés szerint apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is adhatunk a masszához.

Megjegyzés
Lehet, hogy kicsit macerásnak tűnik, de a végeredmény mindenképpen megéri a fáradtságot. Természetesen főzés közben a szakácsba is lehet adagolni az ízletes vörösborból, én általában Egri Bikavért használok! Jó étvágyat kívánok! A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.5 / 5

15 értékelés

Ajánljuk még

Mákos guba
Recept
Egyszerű

Mákos guba

35 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gesztenyés kevert süti
Recept
Egyszerű

Gesztenyés kevert süti

40 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Juhtúrós sztrapacska
Recept
Mester

Juhtúrós sztrapacska

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors fokhagymakrémleves
Recept
Egyszerű

Villámgyors fokhagymakrémleves

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Tükörtojás muffinformában
Recept
Egyszerű

Tükörtojás muffinformában

25 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta
Recept
Egyszerű

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Parmezános sütőtökös tészta
Recept
Egyszerű

Parmezános sütőtökös tészta

45 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Mákos guba  recept
Recept
Egyszerű

Mákos guba

35 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gesztenyés kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyés kevert süti

40 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Juhtúrós sztrapacska  recept
Recept
Mester

Juhtúrós sztrapacska

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors fokhagymakrémleves recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors fokhagymakrémleves

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Friss receptek

Mákos guba  recept
Recept
Egyszerű

Mákos guba

35 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gesztenyés kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyés kevert süti

40 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Juhtúrós sztrapacska  recept
Recept
Mester

Juhtúrós sztrapacska

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors fokhagymakrémleves recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors fokhagymakrémleves

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Tükörtojás muffinformában  recept
Recept
Egyszerű

Tükörtojás muffinformában

25 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Parmezános sütőtökös tészta  recept
Recept
Egyszerű

Parmezános sütőtökös tészta

45 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos guba  recept
Recept
Egyszerű

Mákos guba

30 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Recept
Egyszerű

Spenótfőzelék fokhagymásan

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.