Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tésztaféle

Házi ravioli - isteni töltött tészta, lépésről-lépésre!

Ha szeretnél olyan raviolit, amit a legmenőbb olasz éttermekben szolgálnak fel, de eddig féltél nekiállni, mondván: biztosan macerás, az alábbi leírás mentén haladva villámgyorsan elkészítheted életed első házi töltött tésztáját! Garantáljuk, hogy a családnak/barátoknak leesik az álla!

Hozzávalók (4 személyre):

500 g finomliszt
5 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő: körülbelül 40 perc

Az alaptészta:

1. A lisztet szitáld a gyúródeszkára, egyesével add hozzá a tojásokat, aztán pedig az olívaolajat.
2. Gyúrd össze a hozzávalókat, és 10 perc alatt dolgozd sima, rugalmas tésztává.
3. Krémes állagú zöldséges, húsos vagy májas tölteléket egyaránt készíthetsz hozzá.

1. Így töltsd meg!

2. Takard be a tölteléket!


A tésztacsíkot csepegtesd meg egy pici vízzel, majd a szélét hajtsd rá a töltelékre. A széleket alaposan nyomogasd össze, ezzel megakadályozhatod, hogy főzés közben elváljanak egymástól.

3. Elő a derelyevágóval!


A tésztacsíkokból a derelyevágóval metssz ki a raviolira hasonlító csomagokat. A felesleges tésztát a szélekről vágd le. Az előkészített töltött tésztát sós vízben főzd ki.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.