Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mi, magyarok, arról vagyunk híresek, hogy ünnepek alatt, baráti-családi összejöveteleken szeretünk enni és etetni. Meg is sértődik az a háziasszony, akinek főztjét nem kóstolják meg a vendégei. Mivel a hagyományos magyaros ételek még energiában is igen bővelkednek, nem csoda, ha minden esztendő azzal a fogadalommal kezdődik, hogy most aztán tényleg lefogyunk.

Sok gyümölcs és zöldség szerepeljen étrendünkben
Sok gyümölcs és zöldség szerepeljen étrendünkben

A testsúlyukra figyelő emberek nehéz helyzetben vannak, mert amellett, hogy nem akarják megsérteni vendéglátóikat, a csábítás is igen erős. Ha már megtörtént a „baj”, vagyis végigettük az ünnepeket, akkor kezdjük tényleg az új esztendőt étrendünk kontrolljával.

A felszedett kilóktól ne drasztikus sanyargatással próbáljunk megválni, hanem a könnyebben betartható mérsékelt odafigyeléssel, az egészségesebb táplálkozással.

A lényege: legyen benne sok zöldség és főzelék, párolva, roston sütve, salátának. Kevesebb (1 adag, nyersen kb. 10 dkg) hús, és még kevesebb zsiradék. Ügyeljünk a rejtett zsírokra, melyek a sajtokban, felvágottfélékben rejtőznek.

A desszertekről sem kell lemondani, fogyasszunk gyümölcsöket, gyümölcssalátákat, cukor nélkül készíthetünk pudingokat. Ha havonta csak egy-két kilogrammtól sikerül megszabadulnunk, májusig akkor is fogyhatunk négy-nyolc kilót.

Receptajánlónk:

Olaszos zöldségleves

Zöldséges csirkeraguleves

Kapros-túrós galuskaleves

Töltött pulykamell

Sajtos-gombás halszelet

Francia sertésborda

Sárgarépás-kukoricás ragu

Morzsás karfiol

Rakott kelbimbó

Erdélyi kapros zöldbab

Majorannás mexikói köret

Sajtmártásos farfalle

Húsos saláta

Waldorf-saláta

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.