Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Borok

Top 100 Magyar Bor 9. helyezett: Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 9. helyezett a Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020 bora lett.

TOP 100 Magyar bor 9. helyezett:
Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020

 

 

 

A borról:

A meleg klímájú, három oldalról védett Bocor-dűlőről érkező cabernet franc, a 2020-as évjárat a terület tizedik termése. Két év érlelést kapott új töltésű 225 literes hordókban. Illatában ibolya, fekete szeder, némi aszalvány, aszalt szilva, és érezhetők a hordós érlelés jegyei, fűszerek, csokoládé és pörköléses-kávés aromák is. „Mindene nagy” stílusú bor, és ez a sok egymásnak feszülő nagyság végül is egyensúlyossá teszi. Sok, de érett tanninok érezhetők, szép, kifejezettek a savak, nagy a fekete bogyós gyümölcs intenzitása és erőteljes, de integrált a hordós karakter. Nagy formátumú, érett, magas alkoholú, hosszú utóízű boróriás.
 

 

BORKALKULÁTOR

 


 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.