Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Borok

Top 100 Magyar Bor 9. helyezett: Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 9. helyezett a Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020 bora lett.

TOP 100 Magyar bor 9. helyezett:
Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020

 

 

 

A borról:

A meleg klímájú, három oldalról védett Bocor-dűlőről érkező cabernet franc, a 2020-as évjárat a terület tizedik termése. Két év érlelést kapott új töltésű 225 literes hordókban. Illatában ibolya, fekete szeder, némi aszalvány, aszalt szilva, és érezhetők a hordós érlelés jegyei, fűszerek, csokoládé és pörköléses-kávés aromák is. „Mindene nagy” stílusú bor, és ez a sok egymásnak feszülő nagyság végül is egyensúlyossá teszi. Sok, de érett tanninok érezhetők, szép, kifejezettek a savak, nagy a fekete bogyós gyümölcs intenzitása és erőteljes, de integrált a hordós karakter. Nagy formátumú, érett, magas alkoholú, hosszú utóízű boróriás.
 

 

BORKALKULÁTOR

 


 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.