Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Puncstorta  recept
Puncstorta
Borok

Top 100 Magyar Bor 9. helyezett: Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 9. helyezett a Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020 bora lett.

TOP 100 Magyar bor 9. helyezett:
Günzer Tamás Bocor Villányi Franc, Villány, 2020

 

 

 

A borról:

A meleg klímájú, három oldalról védett Bocor-dűlőről érkező cabernet franc, a 2020-as évjárat a terület tizedik termése. Két év érlelést kapott új töltésű 225 literes hordókban. Illatában ibolya, fekete szeder, némi aszalvány, aszalt szilva, és érezhetők a hordós érlelés jegyei, fűszerek, csokoládé és pörköléses-kávés aromák is. „Mindene nagy” stílusú bor, és ez a sok egymásnak feszülő nagyság végül is egyensúlyossá teszi. Sok, de érett tanninok érezhetők, szép, kifejezettek a savak, nagy a fekete bogyós gyümölcs intenzitása és erőteljes, de integrált a hordós karakter. Nagy formátumú, érett, magas alkoholú, hosszú utóízű boróriás.
 

 

BORKALKULÁTOR

 


 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.