Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
A friss gyümölcsök érkeztével felmerül a kérdés, hogy milyen süteménnyé is varázsoljuk őket. Az olasz és francia konyha egyik kedvelt desszertje, a nálunk krémes formában létező millefeuille tökéletes választás lehet!

Ha azt szeretnénk, hogy minél könnyebb végeredményt kapjunk, ahol semmi nem vonja el a figyelmünket a gyümölcsről, de mégis egységes és izgalmas süteményt alkossunk, akkor ez a sütemény jó választás!

A gyümölcsöket pürésíthetjük, de egyszerűen felszeletelve, apróra kockázva is a süteményhez adhatjuk
A gyümölcsöket pürésíthetjük, de egyszerűen felszeletelve, apróra kockázva is a süteményhez adhatjuk
Roppanós ezer levél

A millefeuille azaz az ezer levél sütemény olasz eredetű, nagy valószínűséggel Medici Katalin a felelős érte, hogy a macaron, az égetett tészta és a különféle fagylaltok mellett ez a desszert is meghonosodott a franciáknál. A könnyed, kissé dekadens, roppanós és krémes édesség mind a mai napig a francia sütemények élvonalába tartozik, nem véletlenül.

Így készítsd el a millefeuille-t lépésről lépésre >>>

Így tedd krémessé!

A tavaszi-nyári gyümölcsöket könnyedén a tésztarétegek közé varázsolhatjuk. A gyümölcsöket pürésíthetjük, készíthetünk belőlük gyümölcsvelőt, vagy csak egyszerűen felszeletelve, apróra kockázva is a süteményhez adhatjuk. A süteménybe kerülő krém lehet a magyar krémeshez hasonló, tojássárgájával készített sárga krém, de használhatunk pudingot, dolgozhatunk különféle natúr sajtkrémekkel, maradhatunk a klasszikus vajkrémeknél vagy felvert tejszínhabbal is elválaszthatjuk a roppanós rétegeket.

A legfinomabb francia desszertek egy helyen >>>

Hagyjuk állni, hogy a lapok picit felszívjanak a krémből, majd recés késsel viszonylag könnyen felszeletelhető a millefeuille
Hagyjuk állni, hogy a lapok picit felszívjanak a krémből, majd recés késsel viszonylag könnyen felszeletelhető a millefeuille
Milyen tésztát válassz hozzá?

A tésztaréteget leveles tésztából könnyedén elkészíthetjük. A bolti vagy házilag készített vajas, leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a sütemény szélességének megfelelő csíkokra vágjuk (legalább 4-5 csíkra szükség van), s ezeket - két gáztepsi közé szorítva - ropogós, aranybarnára sütjük. Azért kell két tepsi közé szorítva sütni, hogy szép laposak maradjanak, s a sütemény egyenletes, formás legyen.

Mi a különbség a magyar krémes és a millefeuille között? Itt nézd meg >>>

Befejezésül: tedd ellenállhatatlanná!

A kész lapokat hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsös krémmel megkenjük, kicsit hagyjuk állni, hogy a lapok picit felszívjanak a krémből, majd recés késsel viszonylag könnyen felszeletelhető a millefeuille. Ha szeretnénk tovább cifrázni, akkor a felvágás előtt vékony csokoládéréteggel vagy cukormázzal boríthatjuk a süteményünket, úgy, ahogy a legtöbb francia cukrászdában szokás.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.