Ha azt szeretnénk, hogy minél könnyebb végeredményt kapjunk, ahol semmi nem vonja el a figyelmünket a gyümölcsről, de mégis egységes és izgalmas süteményt alkossunk, akkor ez a sütemény jó választás!
A millefeuille azaz az ezer levél sütemény olasz eredetű, nagy valószínűséggel Medici Katalin a felelős érte, hogy a macaron, az égetett tészta és a különféle fagylaltok mellett ez a desszert is meghonosodott a franciáknál. A könnyed, kissé dekadens, roppanós és krémes édesség mind a mai napig a francia sütemények élvonalába tartozik, nem véletlenül.
Így készítsd el a millefeuille-t lépésről lépésre >>>
A tavaszi-nyári gyümölcsöket könnyedén a tésztarétegek közé varázsolhatjuk. A gyümölcsöket pürésíthetjük, készíthetünk belőlük gyümölcsvelőt, vagy csak egyszerűen felszeletelve, apróra kockázva is a süteményhez adhatjuk. A süteménybe kerülő krém lehet a magyar krémeshez hasonló, tojássárgájával készített sárga krém, de használhatunk pudingot, dolgozhatunk különféle natúr sajtkrémekkel, maradhatunk a klasszikus vajkrémeknél vagy felvert tejszínhabbal is elválaszthatjuk a roppanós rétegeket.
A legfinomabb francia desszertek egy helyen >>>
A tésztaréteget leveles tésztából könnyedén elkészíthetjük. A bolti vagy házilag készített vajas, leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd a sütemény szélességének megfelelő csíkokra vágjuk (legalább 4-5 csíkra szükség van), s ezeket - két gáztepsi közé szorítva - ropogós, aranybarnára sütjük. Azért kell két tepsi közé szorítva sütni, hogy szép laposak maradjanak, s a sütemény egyenletes, formás legyen.
Mi a különbség a magyar krémes és a millefeuille között? Itt nézd meg >>>
A kész lapokat hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsös krémmel megkenjük, kicsit hagyjuk állni, hogy a lapok picit felszívjanak a krémből, majd recés késsel viszonylag könnyen felszeletelhető a millefeuille. Ha szeretnénk tovább cifrázni, akkor a felvágás előtt vékony csokoládéréteggel vagy cukormázzal boríthatjuk a süteményünket, úgy, ahogy a legtöbb francia cukrászdában szokás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.