Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A metélő- vagy pázsithagyma friss ízével a legunalmasabb ételből is egyedi fogást varázsol. Otthon, kert híján tejfölöspohárban, balkon híján, az ablakban is megterem.

A vörös- és a póréhagyma közeli rokona az egyik legsokoldalúbb és leggyakrabban használt fűszernövény.

Sokan a kertjükben, ennek hiányában cserépben nevelik a konyhaablakban, bár manapság a hipermarketekben egész évben hozzá lehet jutni.

Friss íze a hagymáéra és kissé a fokhagymáéra emlékeztet. Levelei élénkzöldek, cső formájúak. Cserépben, világos helyen sokáig eláll. A levágott szálak vízzel teli edényben nem fonnyadnak el olyan gyorsan.

Honos: Vélhetően a Földközi-tenger vidékéről terjedt el az északi féltekén.

Miért jó: Rendkívül magas C-vitamin-tartalma miatt különösen érdemes fogyasztani. Ezenkívül antiszeptikus, vizelethajtó és emésztéskönnyítő hatása szintén ismert. Rendkívül jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.

Hogyan használd: Többek közt zöld saláták, fűszervajak, levesek és sültek ízesítésére alkalmas. Tálaláskor - természetesen apróra vágva - rászórhatod még omlettre, valamint friss sajtba, túróba szintén belekeverheted. Fontos tudni: a metélőhagyma csak nyersen fogyasztható, nem szabad az ételbe főzni, ugyanis hő hatására elillan az íze, és kesernyéssé válik.

Snidlinges recepteket itt találsz >>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.