A vörös- és a póréhagyma közeli rokona az egyik legsokoldalúbb és leggyakrabban használt fűszernövény.
Sokan a kertjükben, ennek hiányában cserépben nevelik a konyhaablakban, bár manapság a hipermarketekben egész évben hozzá lehet jutni.
Friss íze a hagymáéra és kissé a fokhagymáéra emlékeztet. Levelei élénkzöldek, cső formájúak. Cserépben, világos helyen sokáig eláll. A levágott szálak vízzel teli edényben nem fonnyadnak el olyan gyorsan.
Honos: Vélhetően a Földközi-tenger vidékéről terjedt el az északi féltekén.
Miért jó: Rendkívül magas C-vitamin-tartalma miatt különösen érdemes fogyasztani. Ezenkívül antiszeptikus, vizelethajtó és emésztéskönnyítő hatása szintén ismert. Rendkívül jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.
Hogyan használd: Többek közt zöld saláták, fűszervajak, levesek és sültek ízesítésére alkalmas. Tálaláskor - természetesen apróra vágva - rászórhatod még omlettre, valamint friss sajtba, túróba szintén belekeverheted. Fontos tudni: a metélőhagyma csak nyersen fogyasztható, nem szabad az ételbe főzni, ugyanis hő hatására elillan az íze, és kesernyéssé válik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.