Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A metélő- vagy pázsithagyma friss ízével a legunalmasabb ételből is egyedi fogást varázsol. Otthon, kert híján tejfölöspohárban, balkon híján, az ablakban is megterem.

A vörös- és a póréhagyma közeli rokona az egyik legsokoldalúbb és leggyakrabban használt fűszernövény.

Sokan a kertjükben, ennek hiányában cserépben nevelik a konyhaablakban, bár manapság a hipermarketekben egész évben hozzá lehet jutni.

 

 

Friss íze a hagymáéra és kissé a fokhagymáéra emlékeztet. Levelei élénkzöldek, cső formájúak. Cserépben, világos helyen sokáig eláll. A levágott szálak vízzel teli edényben nem fonnyadnak el olyan gyorsan.

Honos: Vélhetően a Földközi-tenger vidékéről terjedt el az északi féltekén.

Miért jó: Rendkívül magas C-vitamin-tartalma miatt különösen érdemes fogyasztani. Ezenkívül antiszeptikus, vizelethajtó és emésztéskönnyítő hatása szintén ismert. Rendkívül jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.

Hogyan használd: Többek közt zöld saláták, fűszervajak, levesek és sültek ízesítésére alkalmas. Tálaláskor - természetesen apróra vágva - rászórhatod még omlettre, valamint friss sajtba, túróba szintén belekeverheted. Fontos tudni: a metélőhagyma csak nyersen fogyasztható, nem szabad az ételbe főzni, ugyanis hő hatására elillan az íze, és kesernyéssé válik.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.