Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Zöldség

Ha nem lecsó, akkor mi? 7 extra de egyszerű recept nyári zöldségekből

Paradicsom, padlizsán, cukkini és a többiek nélkül elképzelhetetlen a nyári vacsoraasztal. Adunk néhány tippet, hogyan készítheted el őket.
Hideg nass

A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom, uborka, valamint a cukkini magjait kikaparjuk. A kivájt zöldségekbe zöldfűszeres krémsajtot vagy házilag készített körözöttet töltünk. A finom, viszont egyáltalán nem hizlaló falatok akár két főétkezés között is csillapítják az éhséget. Vacsorára, kenyér vagy más péksütemény nélkül pedig egyenesen ideálisak!

Vékonyra szeletelve

Aligha akad egyszerűbben elkészíthető zöldség, mint a cukkini - vékony héját le sem kell hámozni. Azt talán kevesen tudják: nyersen is fogyasztható, ráadásul kitűnő C-vitamin-forrás. Gyaluld le, vagy zöldséghámozóval vágd hosszú, vékony szeletekre! Ízlés szerint fűszerezve már kész is a könnyű saláta.

Sült zöldségek

A felszeletelt, besózott padlizsánt vagy cukkinit legalább negyedórán át állni hagyjuk, aztán szárazra töröljük. Megforgatjuk lisztben (ezt el is hagyhatjuk), forró olívaolajon megpirítjuk, közben ízlés szerint megszórjuk felaprított fokhagymával. Sóval, borssal, citromlével, esetleg balzsamecettel ízesítjük. Grillhúsok mellé kitűnő köretként tálalhatjuk.

Töltött paradicsom

A paradicsomokat félbevágjuk, majd teáskanállal kikaparjuk a magokat, illetve a belsejét. (Ez mártáshoz vagy pörkölthöz még felhasználható.) A kivájt paradicsomokba tölthetünk például darált húst, sonkát, juhsajtot vagy rizottót. Tetejüket reszelt sajttal szórjuk meg, és sütőben pár percig sütjük.

Padlizsánkrém

A padlizsánt előmelegített sütőben, 250 fokon kb. 45 percig sütjük. A padlizsánhúst elkeverjük áttört fokhagymával, felaprított lila hagymával, kevés majonézzel és olajjal. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Pikánsabb íze lesz, ha sült paprikát (héj nélkül!) is adunk hozzá.

Olasz szendvics

A bruschetta jól illik egy pohár borhoz. A felszeletelt zsúrkenyeret megkenjük fokhagymás vajjal és megpirítjuk. A meghámozott, apróra kockázott paradicsomot összekeverjük újhagymakarikákkal, felaprított bazsalikommal, majd sóval, borssal ízesítve a pirítósokra halmozzuk. Végül meglocsoljuk kevés olívaolajjal.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.