Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A finom káposztás ételek igazi szezonja a téli hónapokban van. Hogyan tudjuk mindenféle „mellékhatás” nélkül élvezni az egészséges zöldségeket? Íme, néhány trükk!

Vásárlás, felhasználás

A káposzta vásárlásakor figyeljünk oda, hogy csak sérülésmentes, fényes levelű, tömör fejű káposztákat válasszunk. Felvágni csak közvetlenül a felhasználás előtt érdemes. A vörös- vagy lilakáposzta esetében ügyeljünk rá, hogy csak rozsdamentes acélkéssel vágjuk, különben elszíneződik. A vöröskáposztához főzéskor is érdemes egy kis citromot adni, hogy megőrizze eredeti színét.

Tárolás

A megvásárolt káposztát néhány napig tárolhatjuk a konyhapulton vagy a kamrában, de a hűtőben akár egy hétig is eltarthatjuk. A káposztát úgy is tárolhatjuk, hogy a vékony csíkokra vágott zöldséget blansírozzuk, majd miután kihűlt és a felesleges nedvesség is távozott belőle, akkor zacskókba csomagolva lefagyasztjuk. A savanyú káposztát nagyjából egy hétig tárolhatjuk a hűtőben, mielőtt felhasználásra kerül.

A kellemetlen szag ellen

A gyomrunk ugyan lelkesedik a káposztáért, ám az orrunk nem. A főzés során keletkező kénes szag elkerülése érdekében, mielőtt tovább dolgoznánk vele, blansírozzuk, azaz főzzük 5 percig, majd öntsük le hideg vízzel. Egy másik módszer, ha a lábas és a fedő közé kifeszítünk egy ecettel átitatott kendőt, amely megköti a szagokat.

A könnyebb emésztésért

A káposztás ételek nagyon ízletesek, ám megterhelik a gyomrot. Segítsünk a szervezetünknek azzal, hogy egész vagy őrölt köménnyel ízesítjük a fogásokat, hiszen azok így emészthetőbbé válnak. Ha salátát készítünk a káposztából, vágjuk apróra, szórjuk meg sóval, hagyjuk 30 percig állni, majd öntsük le róla a vizet, amit időközben kieresztett, hiszen a puffadást okozó anyagok nagy része ebben gyűlik össze.

Káposztás receptek

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.