Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Alapételek

8 tartalmas töltött paprika, amivel az egész család jóllakik

A töltött paprika az egyik kedvenc egytálételünk: pénztárcabarát, laktató és isteni finom, amit a darált húson túl gombával vagy akár cukkinivel is felturbózhatsz. Mutatjuk a kedvenc receptjeinket!

A paradicsomszószban feltálalt, rizses-húsos masszával töltött paprikát ízig-vérig magyar ételnek tartjuk, pedig valójában csak mintegy száz éve vettük át a nálunk élő szerbektől, akik meg a törököktől tanulták.

A családi és a szakácskönyvekben megjelent receptek sokaságával Dunát lehetne rekeszteni, de lényegében mindegyik a magyarosnak tekintett változatot veszi alapul, vagyis: darált sertéshúst gyúrj össze rizzsel, nyers tojással és sóval, borssal, majd töltsd kicsumázott paprikákba, és főzd meg paradicsommártásban. A töltelék összetételét és a fűszereket ízlés szerint módosíthatod, de a fő hozzávalók tekintetében érdemes megszívlelni pár dolgot.

És hogy hogyan lesz a legfinomabb? Széll Tamás szerint először is a rizs fajtája nyom sokat a latban: ő egyenesen azt javasolja, hogy használjunk rizottórizst a töltött paprika elkészítéséhez.

„Ha a nagyanyám ismerte volna, akkor biztosan ezt használta volna a töltött paprikához" – mondta viccelődve Széll Tamás. „A rizottórizs ugyanis nagy szemű, kissé édeskés gabonaféle, aminek extrém magas a keményítőtartalma, így nem tud szétázni, szétfőni, inkább megduzzad, és egy sokkal gazdagabb ízélményt kapunk, mint ha hagyományos, hosszú szemű rizzsel készítenénk el ezeket az ételeket."

Emellett még egy extra trükköt is ajánlott Széll, hogyan fokozhatjuk a fokozhatatlant: ha előfőzzük a rizst úgy, mintha rizottót készítenénk, vagyis finomra vágott salotta hagymán, pici vízzel és egy kis fehérborral elkezdjük párolni a rizst, majd úgy adjuk a készítendő ételhez, olyan finom és zamatos lesz a végeredmény, akár töltött paprikáról, akár töltött káposztáról, vagy bármilyen rizses rakott fogásról van is szó, hogy még nagymamánk is megnyalná mind a 10 ujját utána!

TÖLTÖTT PAPRIKA FŐTT KRUMPLIVAL>>>

TÖLTÖTT PAPRIKA GAZDAGON>>>

GOMBÁVAL ÉS RIZZSEL TÖLTÖTT PAPRIKA>>>

TÖLTÖTT PAPRIKA PARADICSOMMÁRTÁSSAL, BURGONYÁVAL>>>

A LEGFINOMABB TÖLTÖTT PAPRIKA>>>

CUKKINIS TÖLTÖTT PAPRIKA>>>

TÖLTÖTT PAPRIKA PULYKÁVAL ÉS BARNA RIZZSEL>>>

TÖLTÖTT PAPRIKA GLUTÉNMENTESEN>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.