Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Így készül a legfinomabb házi májkrém – Eláruljuk a baranyai mester titkos receptjét

Reggelire, vacsorára, tízóraira vagy uzsonnára is remek választás a májkrémes kenyér, amihez a májkrémet legtöbbször a boltban vásároljuk, pedig a házi változat sokkal finomabb és könnyebb is elkészíteni, mint azt gondoljuk.

Bár az üzletek polcain található májkrémek is ízletesek, azonban gyakran tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, nagyobb mennyiségű zsírt, sót, valamint ízfokozókat is. Éppen ezért érdemes házilag elkészíteni, hiszen így pontosan tudhatjuk, hogy mi kerül bele.

házi májkrém
A házi májkrém sokkal finomabb, min a bolti változat
FOTÓ: MW


Tehát, ha otthon készítjük, akkor garantáltan nem kerülnek a májkrémbe a fentebb említett hozzávalók, amelyek egyáltalán nem felelnek meg az egészséges táplálkozás követelményeinek. 

Használjuk tehát hozzá a kedvenc fűszereinket, és persze friss májat, a végeredmény pedig mennyei lesz!

Csak ajánlani tudom, mivel gyorsan elkészíthető, valamint nagyon finom!

– árulta el Nagy József, aki sásdi műhelyében készíti a különféle húsos finomságokat. Saját receptje pedig egyáltalán nem bonyolult: a parasztmájkrémhez a májat rövid ideig főzi, azonos mennyiségű sertéstokával kiegészítve. Fűszerekből só, bors és majoránna kerül a keverékbe, amit utána kislyukú darálóval dolgoz fel – írja a BAMA. 

Recept
Egyszerű
Házi májkrém
15 perc
0 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

Legyen szó tehát hétköznapi reggeliről vagy különleges alkalomról, a házi májkrém garantáltan lenyűgözi a családot és a vendégeket, hiszen egészségesebb, frissebb és egyedibb, mint a boltban kapható társai – és persze mennyeien finom. 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.