Bár az üzletek polcain található májkrémek is ízletesek, azonban gyakran tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, nagyobb mennyiségű zsírt, sót, valamint ízfokozókat is. Éppen ezért érdemes házilag elkészíteni, hiszen így pontosan tudhatjuk, hogy mi kerül bele.
Tehát, ha otthon készítjük, akkor garantáltan nem kerülnek a májkrémbe a fentebb említett hozzávalók, amelyek egyáltalán nem felelnek meg az egészséges táplálkozás követelményeinek.
Használjuk tehát hozzá a kedvenc fűszereinket, és persze friss májat, a végeredmény pedig mennyei lesz!
Csak ajánlani tudom, mivel gyorsan elkészíthető, valamint nagyon finom!
– árulta el Nagy József, aki sásdi műhelyében készíti a különféle húsos finomságokat. Saját receptje pedig egyáltalán nem bonyolult: a parasztmájkrémhez a májat rövid ideig főzi, azonos mennyiségű sertéstokával kiegészítve. Fűszerekből só, bors és majoránna kerül a keverékbe, amit utána kislyukú darálóval dolgoz fel – írja a BAMA.
Legyen szó tehát hétköznapi reggeliről vagy különleges alkalomról, a házi májkrém garantáltan lenyűgözi a családot és a vendégeket, hiszen egészségesebb, frissebb és egyedibb, mint a boltban kapható társai – és persze mennyeien finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.